(P) Ai nevoie de fișa medicală pentru permis auto? Ce informații trebuie să știi despre acest document

Ultima actualizare: 16-10-2019 18:07
fisa medicala

În urmă cu câțiva ani, trebuia să aștepți multe zile la rând pentru a obține fișa medicală permis auto.

Era necesar să stai ore întregi la ghișee și trebuia să vizitezi doctori de la specialități diferite care aveau cabinete răspândite prin tot orașul. Din fericire, acest proces s-a simplificat în prezent. Persoanele care își doresc să obțină un permis auto cu o nouă valabilitate pot obține acum fișa medicală cu o singură deplasare.Cine poate elibera fișa medicală permis auto?Acest certificat poate fi emis doar de clinici medicale autorizate. Fișa medicală pentru permisul auto arată abilitatea unei persoane de a conduce un autovehicul, din punct de vedere medical, dar și psihologic.

Prin urmare, chiar dacă multe dintre aceste centre medicale au un contract asigurat cu sistemul de asigurări, mulți candidați uită de fișa medicală permis auto și se prezintă la DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor) fără acest certificat asupra lor.

Dacă vei apela la o clinică autorizată precum Standard Med, poți primi fișa medicală pentru permis auto în regim de urgență, în maximum o oră și jumătate de la completarea formularelor. În plus, dacă acest interval orar este depășit, din cauza unor diverse circumstanțe, ți se va returna 50% din prețul plătit.

Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a obține rapid o fișă medicală pentru permis auto:

1. Intră pe Fisamedicala.info, site-ul unde vei găsi toate informațiile necesare pentru a obține fișa medicală permis auto.

2. Programează-te la o clinică autorizată, folosind fie formularul de pe site, de la rubrica "Tarife și Programări", fie telefonic la numerele 0722.435.435 sau 031.40.53.950.

3. Prezintă-te în ziua și la ora stabilită la clinica Standard Med cu actele necesare și vei obține o fișă medicală permis auto pentru categoriile A sau B.Ce valabilitate are fișa medicală pentru permis auto?


Potrivit Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1.428/2019, fișa medicală pentru permis auto este valabilă timp de un an de la emiterea ei. Acest certificat este valabil în întreaga țară, indiferent de localitatea în care a fost emis.Ce acte trebuie să ai asupra ta atunci când te prezinți la clinică?- Cartea de identitate;
- Fișa de școlarizare - doar pentru persoanele care urmează școala de șoferi;
- Adeverință de la medicul de familie, în care să se menționeze că solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fișa medicală pentru permisul auto la punctul B), dacă pacientul figurează cu boli cronice în evidența medicului de familie);
- Ochelarii de vedere - dacă este cazul.

Atenție! Vei avea nevoie de o fișă medicală pentru permisul auto doar atunci când vrei să obții un permis auto cu o nouă valabilitate, mai exact, doar pentru schimbarea unuia expirat sau obținerea unui permis nou.

Iată în ce situații nu vei avea nevoie de o fișă medicală permis auto:

• atunci când permisul a fost furat;
• dacă permisul a fost deteriorat;
• când permisul a fost pierdut;
• în cazul în care titularul permisului auto și-a schimbat numele.

Așadar, dacă vrei să obții fișa medicală pentru permis auto cu o singură deplasare, intră pe www.fisamedicala.info și programează-te la clinica Standard Med.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO