(P) A.E.D.E: "Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov ascunde documentele de autorizare ale poluatorului de la groapa Glina"


Ultimul update: Miercuri 13 Februarie 2019 14:58
Data publicarii: Luni 11 Februarie 2019 14:24
Categorie: a
aede

Descoperirea făcută de asociația A.E.D.E cu ocazia monitorizării site-ului Agenției de Protecția Mediului Ilfov privind reautorizarea activității gropii de gunoi Glina în locația de la marginea Bucureștiului.

"Asociația A.E.D.E este o asociație apolitica, ce are ca scop implicarea în promovarea și apărarea intereselor cetăţenilor în vederea creşterii calității vieţii conform standardelor europene și al asigurării unui mediu de viață sănătos, promovarea proiectelor de interes local și regional, educaţie, sănătate, protecţia mediului, spații verzi și asigurarea treansparenței instituţiilor în fața cetăţeanului.

Asociaţia noastră activează la nivel național și are reprezentanţi în comunele Popeşti Leordeni, Glina și Berceni, unde este amplasată groapa de gunoi Glina. Reprezentanţii asociaţiei din comunele menţionate se asigură că în comunitatea lor sunt respectate drepturile și interesele cetăţenilor.

Asociația A.E.D.E. a monitorizat zilnic incă din data de 16.10.2018 site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov la secțiunile: Documentații procedură autorizare, Draft-uri autorizații integrate și Autorizații Integrate de Mediu în vederea aflării stadiului de reautorizare a autorizației integrate de mediu aparținând societății ECOREC S.A., administratorul gropii de gunoi Glina.

În toată această perioadă s-a constatat că, deși Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov a postat în cadrul secțiunii ’’Drafturi autorizații integrate de mediu’’ detalii referitoare la alte societăți aflate în procedură de autorizare/reautorizare, publicate în data de 09.11.2018, referitor la reautorizarea gropii de gunoi Glina aparținand ECOREC S.A., procedura a fost ținută în mare secret.

Conform legii și a procedurii de autorizare, Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov trebuia să publice pe site în momentul luării deciziei de emitere a autorizației integrate de mediu, draftul acesteia, spre a putea fi consultat de către public, timp de 30 zile, și pentru a putea fi formulate eventuale observații la procedura de reautorizare.

Nici până la data de astăzi, 11.02.2019, nu există documente publicate privind reautorizarea gropii de gunoi Glina, deși Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov a dat decizia privind emiterea autorizației integrate de mediu încă din data de 20.12.2018!

Între timp, pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov au fost publicate alte două autorizații integrate de mediu finale aparținând altor socieți, aflate si ele în procedură de reautorizare, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul gropii de gunoi Glina deoarece, după cum se știe, există case la o distanță de 70 de metri de groapă iar cetățenii sunt foarte revoltați de această reutorizare care le pune viața în pericol.

Domnul Alin Romeo Ciprian Stanciu - Director Executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov, doamna Ing. Simona Crețu – Șef Serviciu Avize, Acorduri, Autorizații și doamna Alina Posteiu - Ecolog, care au semnat decizia de reautorizare fără sa țină cont de prezența caselor la 70 de metri distanță, fără să țină cont de analizele și studiile care conțin date false prezentate de ECOREC S.A., au hotărât emiterea deciziei împotriva voinței populației. Mai mult, au hotărât să o țină ascunsă publicului, prin încălcarea tututor procedurilor de publicare pe site, împiedicând astfel accesul publicului și a tuturor celor interesați la observațiile care ar fi putut fi făcute cu privire la această reutorizare.

Publicarea unui simplu anunț în ziarul Libertatea în data de 22.12.2018, într-o zi de sâmbătă, făcută în mod special astfel încât să nu ajungă în atenția opiniei publice, nu acopera obligațiile Agenției de Protecția Mediului privind informarea publicului într-o procedură extrem de importantă. Avem confirmarea prin aceasta că funcționarii publici s-au asociat cu poluatorii de la groapa de gunoi Glina în interesul comun de a ascunde publicului demersurile ilegale de reautorizare a acestui focar de poluare.

Probăm cele afirmate cu fotografii ale site-ului Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov pe care le atașăm, împreună cu decizia privind reautorizarea emisă pe 20.12.2018 și ascunsă publicului", a transmis asociatia A.E.D.E intr-un comunicat.

Decizia poate fi descărcată de la finalul articolului sau de AICI.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Echipa României, premiată pentru "Cele mai bune praline" la Concursul Mondial de Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie

11:44
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09
Echipa "România, te iubesc" lansează cartea "Ne facem bine"

Cartea "Ne facem bine", o antologie de fapte văzute și vorbite la "România, te iubesc"


10:23
Nașterea naturală sau cezariana: Ce alegem?

Anca Vereanu: "Anestezia epidurală ajută mama pe parcursul travaliului"


17:35
Vica Blochina, față în față cu detectorul de minciuni

15:19
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Iluzie sau un preparat impecabil? Chef Ettore Botrini a oferit un moment culinar deosebit, care i-a fascinat pe concurenții rămași în competiție

07:32
Raluca Podea, fosta iubită a lui Florin Pastramă, s-a demachiat în direct La Măruță

13:09
PROFA s-a tatuat

05:22