Te gandesti la un concediu in Bulgaria in 2012? Nu vei mai putea fuma DELOC in baruri si restaurante

14-12-2011 18:02

tigara

Guvernul bulgar a depus, miercuri, un proiect de lege in vederea interzicerii totale a fumatului in spatiile publice inchise, inclusiv in cafenele, baruri si restaurante, incepand de la 1 iunie 2012, a anuntat serviciul de presa al Executivului.

Locuitorilor acestui mic stat din Balcani, clasati pe locul doi, dupa greci, intre cei mai inraiti fumatori din Uniunea Europeana (UE), le-a fost interzis, inca din 2005, sa fumeze in cladirile guvernamentale, mijloacele de transport in comun, cinematografe, scoli si gradinite.

Cafenelele, barurile si restaurantele pot delimita zone pentru fumatori si nefumatori, iar asemenea localuri cu suprafata mai mica de 100 de metri patrati au posibilitatea sa opteze intre a autoriza sau interzice fumatul.

Noua lege va anula aceste exceptii. Proiectul urmeaza sa fie supus aprobarii Parlamentului, in contextul in care o prima incercare, in aprilie 2010, a esuat.

"Aceasta masura trebuie sa permita limitarea consumului de tutun si efectele dezastruoase pe care acesta le are asupra sanatatii, tinand cont ca fumatul este un factor de risc pentru numeroase boli, intre care cancerul, bolile cardiace si pulmonare", subliniaza Guvernul in motivatia proiectului de lege.

Potrivit datelor Ministerului Sanatatii, aproape trei milioane de persoane, adica 44 la suta dintre bulgari, sunt fumatori.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO