Nu renuntati la dulciuri: trebuie doar sa stiti cat si ce sa consumati. Iata cateva retete
Dulciurile, trebuie sa recunoastem, sunt placerile noastre vinovate. Consumate in exces, acestea ne pot afecta rapid silueta, asa ca moderatia este singurul nostru aliat.
Nutritionistii ne sfatuiesc sa le alegem pe cele mai putin bogate in calorii, in cantitati cat mai mici.
Am fost curiosi sa aflam cum se prepara renumitele prajituri frantuzesti macaron. Pe scurt: daca incercati sa le faceti acasa aveti nevoie de ingrediente atent alese si mult succes pentru ca reteta sa va reuseasca.
Veti recunoaste un macaron "ca la carte" dupa dantela de pe margine si textura speciala, extrem de greu de obtinut. Dupa omogenizare, prajitura trebuie sa stea 24 de ore la frigider, atentie, pentru a se inmuia.
Delicatul desert se consuma cu ceai, cafea sau sampanie. Zaharul este un ingredient indispensabil, asa ca incercati sa va opriti la o singura bucata daca tineti la silueta. Un macaron are 104 calorii, chiar mai mult decat o felie intreaga de tort cheesecake, de exemplu, care are 91 de calorii.
Nutritionistii ne recomanda sa ne potolim pofta de dulce cu fructe.
Iar daca facem un abuz de dulciuri, trebuie sa luam imediat masuri pentru ca dimensiunile noastre sa nu sufere modificari.
Dulciurile din bucataria raw sunt si ele un inlocuitor sanatos al celor intens procesate.
Vedeti retetele in video atasat.