Nu mancati fructe ca desert si nu le introduceti seara in meniu. Ce ne recomanda specialistii

12-04-2013 09:34


Consumati fructe integrale si nu sucuri de fructe. Nu mancati fructe ca desert si nu le introduceti seara in meniu. Mai sunt si alte reguli ale consumui corect de fructe, cei mai importanti furnizori de zahar natural.

Consumati o salata de fructe dupa ce va treziti, iata ce va recomanda nutrionistii. Si abia dupa 30 de minute luati micul dejun.

Incepeti ziua cu fructe pentru ca va aduc atat zahar de calitate, cat si alti nutrienti. Si nu inlaturati coaja. Are o particularitate legata de compozitia ei: e mult mai bogata in fibre decat miezul fructului si pe de alta parte are o concentratie mai mare de vitamine si minerale, fiind bariera de protectie intre fruct si mediul inconjurator.

Dupa 30 de minute, puteti lua un mic dejun consistent. Organismul mai are nevoie de fructe dupa amiaza, dintr-un motiv fiziologic.

Momentul perfect e la ora 17.00. In cursul dupa-amiezei organismul nostru secreta insulina si acest hormon declanseaza o pofta de dulce.

Asadar, fructele se consuma doar intre mese, ca gustari.

Exista o exceptie - ananasul crud. Acest fruct este indicat dupa o masa copioasa cu proteine si grasimi animale.

Un adult are nevoie de cel mult 500 de grame de fructe zilnic. Aceasta deoarece fructoza are acelasi efect caloric ca zaharul alb. In plus, sucurile de fructe sunt bombe energetice.

Daca nu mai vreti sa mancati seara, puteti consuma un mar mic. Dar nu abuzati seara de salate de fructe pentru ca glucidele care trebuie metabolizate pot produce insomnii.

Tags: fructe, sanatate,