Muzica traditionala, sarmale si palinca. In centrul Capitalei s-a petrecut cat se poate de "romaneste" de 1 Decembrie
Piata Universitatii din Capitala a rasunat de muzica traditionala romaneasca. Pe un frig patrunzator si o ninsoare ca in povesti, sute de oameni au petrecut pana in zori.
Incalziti de un vin fiert si palinca, s-au prins in hore, iar cand au obosit si-au luat o portie de sarmale.
Targul de Craciun din Piata Universitatii s-a transformat pentru o seara in kilometrul zero al petrecerii de 1 decembrie. Bucurestenii s-au inghesuit sa vada formatiile de muzica populara si sa guste mancare romaneasca. S-au prins in hore, au dansat si au chiuit neincetat.
"Noi ne iubim tara si suntem patrioti. Daca avem o caramida, o tinem aici la piept. La multi ani, Romania! La multi ani, romani!", a declarat un domn.
Mirosul de sarmale cu mamaliguta si iahnia de fasole i-au atras pe cei care petreceau de zor.
La 6 lei portia, plus 3 lei mamaliguta, smantana si ardeiul iute, sarmalele s-au vandut bine toata seara.
"Ne-am gandit sa ne luam si doua portii de sarmalute traditionale, sa ne amintim de bunicii nostri", a spus o tanara.
Multi au stropit sarmalele cu un pahar de vin fiert cu scortisoara, pe care au mai dat 7 lei, sau palinca si tuica.
Ca de obicei insa, unii au exagerat cu vinul fiert asa ca au avut nevoie de ajutorul medicilor.
"Doua interventii cu come alcoolice, specifice acestui eveniment. Noi am intervenit si i-am echilibrat", a declarat medicul.
Targul de Craciun va ramane deschis pana pe 23 decembrie. Bucurestenii sunt asteptati cu surprize muzicale, mancare traditionala si dulciuri speciale de sarbatori.