40 de bucatari au gatit in parcul bucurestean Titan 10.000 de portii de fasole cu ciolan. Ce le-au reprosat oamenii
Fasolea cu ciolan sau carnaciorii a intrat demult in meniul sarbatorii de 1 Decembrie. Si, dupa cum recunoaste orice gospodina, niciuna nu-i mai buna decat fasolea la ceaun, impartita gratuit si mancata in aer liber.
In Parcul Titan din Capitala, oamenii au dat gata rapid cele 10.000 de portii, pentru care unii s-au asezat dis de dimineata la coada. Si au avut numai vorbe bune la adresa organizatorilor, singurul repros fiind ca, pe asa un frig, pe langa mancare ar fi mers si un paharel.
Parcul Titan a fost invadat de arome imbietoare inca de la prima ora a diminetii, cand cei 40 de bucatari au pus pe foc ceaunele cu fasole.
Gabriel Rusu, bucatar: "Am pregatit in jur de 500 de kilograme de fasole, 1.100 de kg de carnaciori, iar varza murata aproximativ 500 de kg."
Desi bucatarii au pregatit 10.000 de portii, cat sa hraneasca un oras intreg, oamenii s-au asezat la coada inca de la ora 10.00, adica cu 3 ore inainte sa fie impartita mancarea. Cei mai multi dintre ei sunt pensionari si spun ca sunt zile in care nu au nici macar o paine pe masa.
Nu toti au fost insa multumiti de preparatele pentru care au stat la coada mai bine de 3 ore. Alti cetateni s-au plans ca n-au avut cum sa manance, pentru ca nu au existat mese. Pentru cei mai multi insa, detaliile acestea nu au mai contat. S-au simtit bine, au dansat si s-au bucurat de mancarea calda. Le-au facut totusi o sugestie organizatorilor, pentru anul viitor: "Mai trebuia si un paharel dar nu ne-a dat. Un ceai, un vin, un cognac..."
Sursa: Pro TV
Etichete: 1 decembrie, ziua nationala, fasole, sectorul 3, titan,
Dată publicare:
02-12-2014 08:13