Mesajele transmise de politicienii români de Ziua Națională. Dragnea: ”Să avem un an care urmează de pace”

01-12-2017 09:41


ziua nationala

Ziua Națională a României a adus în mediul online un val de mesaje și urări transmise de politicienii țării românilor.

Ziua Națională de 1 Decembrie înseamnă "solidaritate", este ziua în care "suntem chemaţi să arătăm că avem înţelepciunea de a alege bucuria unei zile de sărbătoare şi nu patima sau resentimentele", susține ministrul de Interne, Carmen Dan.

Dragi români, 1 Decembrie înseamnă, înainte de toate, solidaritate. 1 Decembrie este ziua în care noi sărbătorim ceea ce ne unește ca popor, dovedind că avem puterea să lăsăm deoparte ceea ce ne dezbină. Este ziua în care noi suntem chemați să arătăm că avem înțelepciunea de a alege bucuria unei zile de sărbătoare și nu patima sau resentimentele. Este ziua în care noi putem arăta că știm să prețuim istoria, că împărtășim aceleași valori naționale și că avem aceeași dorință: binele acestei țări. Este ziua în care eu îmi doresc ca noi toți să privim spre viitor, să depășim ura și dezbinarea, să ne simțim mândri de istoria noastră și de numele de români. Astăzi, mai mult ca oricând, vă îndemn pe toți să păstrăm România în dreptul inimii, să ne amintim împreună să fim mai buni, să fim uniți, să respectăm și să păstrăm valorile și tradițiile pentru care strămoșii au luptat și pe care ni le-au lăsat moștenire. Haideți să arătăm că 1 Decembrie este o astfel de zi. La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, a fost mesajul transmis de Carmen Dan pe pagina personală de Facebook.

Premierul Mihai Tudose le-a transmis românilor un mesaj de Ziua Națională tot pe rețelele de socializare. ”La mulți ani, România!”, a fost mesajul premierului. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a transmis un mesaj românilor, cu ocazia Zilei Naţionale, exprimându-şi speranţa că anul care vine va fi unul de pace, linişte şi bunăstare.

"Doresc "La mulţi ani României", în primul rând, "La mulţi ani, românilor!" Să dea Dumnezeu să avem un an care urmează de pace, de linişte şi de bunăstare! Îmi doresc din tot sufletul. La mulţi ani, de Ziua Naţională!", a precizat el, după ce a participat la ceremonia organizată în Parcul Carol I, cu ocazia Zilei Naţionale.

Fostul premier al României, Victor Ponta, a transmis un mesaj de Ziua Națională a României pe pagina de Facebook. ”La mulți ani Românilor cu ocazia Zilei Naționale!”, a scris Ponta, mesaj alături de care a adăugat o fotografie de la parada din 1 Decembrie din 2012. ”Ps - am găsit această fotografie în telefon / pentru mine Parada din 1 Decembrie 2012 a fost evenimentul la care am simțit cel mai mult unitate și încredere în viitor; nimeni nu a venit să huiduie sau să atace pe altcineva - doar speranța că mergem în direcția bună. De atunci încoace însă din ce în ce mai rau , iar în 2017...”, a completat acesta.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis, pe Facebook, un mesaj video de Ziua Naţională, în care spune că trăim o perioadă în care drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt ameninţate. 

Sărbătorim ziua de 1 Decembrie amintindu-ne valorile şi idealurile pentru care au militat înaintaşii noştri în anul 1918: dorinţa de libertate, de autodeterminare şi de a aduna pe toţi românii sub un singur steag. Astăzi, trăim o perioadă în care drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt ameninţate, trăim într-o perioadă în care se pare că românii nu-şi pot singuri decide viitorul. Sunt convins, însă, că vom depăşi toate aceste dificultăţi, aşa cum am făcut-o şi în ultimii 25 de ani, după ce am lăsat în urmă haina grea a comunismului şi ne-am pregătit cu toţii să construim o societate mai prosperă, o societate mai bună, mai democratică, mai liberă. Am reuşit prin efoturile depuse de toţi românii să ducem România către valorile euro-atlantice, către aderarea la NATO şi la UE. La fel cred şi pentru viitor. Cu eforturi pe care le vom face cu toţii, vom reuşi să clădim o societate mai bună, mai liberă şi mai prosperă pentru toţi românii. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, a fost mesajul președintelui Senatului.

Gabriela Firea, primarul general al capitalei, a transmis un mesaj original pe Facebook, alături de soțul și copiii săi, toți purtând drapelul României. 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO