Ce-ti doresc eu tie, dulce alegator! Urarile politicienilor de 1 Decembrie

Emil Boc

Sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei inseamna pentru majoritatea politicienilor prezenta la traditionala parada militara, depunerea de coroane de flori sau bifarea unor intalniri cu alegatorii din colegiilor lor electorale.

Contactati de agentia Mediafax, politicieni din toate partidele au precizat ce program au pentru miercuri si ce le ureaza romanilor de ziua lor.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase "Imi doresc din tot sufletul ca Romania sa depaseasca aceasta perioada de criza la nivel economic, care genereaza si o criza la nivel social si, din pacate, si una la nivel politic. (...) Sa dea Dumnezeu ca in fiecare casa sa fie liniste si bunastare si sa dea Dumnezeu Romaniei sa treaca peste aceasta perioada de criza".

Presedintele Comisiei pentru invatamant din Senat, Mihail Hardau (PDL) spune ca arboreaza in fiecare 1 Decembrie la scara blocului in care locuieste, impreuna cu un vecin maghiar, drapelele Romaniei si al Uniunii Europene. Se mandreste ca este roman, precum si cu lucrurile facute in Romania. "Eu am avut Dacia. Intotdeauna am laudat Dacia 1300 si lumea radea de mine. Romanilor le este jena sa spuna ca sunt romani, ceea ce este o greseala fundamentala".

Presedintele Organizatiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu: "Avem mici actiuni in colegiile noastre. Daca timpul imi permite, voi merge si la parada militara".

Citește și
Romani
E mandru ca e roman! Asculta-l cum interpreteaza imnul in stil rock!
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan: "Ca parlamentar de Sibiu, de 1 Decembrie voi fi la Sibiu, alaturi de premierul Emil Boc, la inaugurarea centurii ocolitoare a orasului. Cred ca este cel mai bun eveniment de Ziua Nationala".

Presedintele PDL, premierul Emil Boc, este asteptat sa asiste si la parada militara de la Arcul de Triumf din Bucuresti. Tot la parada din Capitala vor asista si lideri ai PSD si UNPR, intre care presedintele Senatului, Mircea Geoana.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, va participa la evenimentele oficiale de la Bucuresti, inclusiv la parada militara si depunerea de coroane de la Arcul de Triumf: "1 Decembrie este ziua noastra nationala, care a marcat un moment crucial in istoria Romaniei, unirea principatelor intr-un stat national. Daca in vestul Europei formarea statelor nationale s-a petrecut in secolul al XIX-lea, in aceasta parte a Europei acest lucru a avut loc abia dupa Primul Razboi Mondial, de aici si ramanerea in urma a Romaniei, sub aspect social, politic si economic. Dar a fost un moment crucial pe care trebuie sa il consemnam si sa il sarbatorim ca zi nationala".

Presedintele PSD, Victor Ponta, va participa la manifestarile organizate la Alba Iulia.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, va asista la manifestarile organizate in judetul Teleorman.

Presedintele UNPR, Marian Sarbu, si presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, vor fi prezenti la parada militara din centrul Bucurestiului.

Marian Sarbu: "Le doresc romanilor, de Ziua Nationala, speranta si multa sanatate", a precizat el.

Fostul ministru al Apararii, liberalul Teodor Melescanu, va petrece Ziua Nationala la Ploiesti si Valenii de Munte. "De Ziua Nationala ma duc la Ploiesti si la Valenii de Munte, in circumscriptia mea electorala. La Ploiesti voi participa la o ceremonie de depunere de coroane si la o parada, iar la Valenii de Munte la o depunere de coroane. (...) Le doresc romanilor ca ziua de 1 Decembrie sa-i adune laolalta si sa le dea puterea sa treaca peste problemele actuale. Vreau sa le reamintesc ca Romania a mai fost in situatii grele si altadata, iar romanii au reusit sa treaca peste aceste probleme. Le urez romanilor «La multi ani!» si sa fie uniti".

Vicepresedintele PNL, Norica Nicolai: "Romaniei ii urez viata lunga in spatiul pe care si l-a creat, iar romanilor le urez sa depaseasca aceste vremuri intunecate, sa aiba incredere ca in tara lor exista oameni care o respecta, care o iubesc si care fac mai mult bine fiecaruia dintre noi", Nicolai a mentionat ca va organiza, impreuna cu Cristian Busoi (PNL) si Marian-Jean Marinescu (PDL), "Conferinta Cantemir" la Bruxelles, Cantemir fiind personalitatea europeana cea mai pregnanta a Romaniei, iar acest an fiind declarat de UNESCO - Anul Cantemir. De asemenea, Nicolai va participa la sarbatorirea Zilei Nationale la Ambasada Romaniei de la Bruxelles.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, le ureaza romanilor "sanatate, rabdare si demnitate", dar nu are niciun program pentru 1 Decembrie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
De 15 ani, ProTV spune
De 15 ani, ProTV spune "Romania DA!"

ProTV a programat pentru aceasta zi speciala programe alese, programe care au in centrul atentiei oameni optimisti care au continuat sa creada in sansa lor si care au si reusit.

E mandru ca e roman! Asculta-l cum interpreteaza imnul in stil rock!
E mandru ca e roman! Asculta-l cum interpreteaza imnul in stil rock!

A fi roman nu este un sentiment care infloreste o data pe an, in jurul datei de 1 Decembrie. A fi roman este un mod de viata, un stil, care daca ar fi abordat ar face din aceasta tara un loc mai bun, un loc de care am fi cu adevarat mandri!

De Ziua Nationala, romanii petrec cu palinca si fasole cu ciolan
De Ziua Nationala, romanii petrec cu palinca si fasole cu ciolan

A fost vreme urata, dar romanii nu au dat inapoi de la cozile unde se oferea fasole cu ciolan, sarmale sau fripturi. Si ca sa se incalzeasca, oamenii au baut tuica si vinul. Nici in acest an nu au lipsit insa imbulzelile.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.