Viata in faimosul Cartier Rosu din Amsterdam. Ce se intampla, de fapt, in bordelurile din Olanda
In Amsterdam prostitutia este legala, iar bordelurile respecta, teoretic, anumite reguli. Asta nu inseamna insa ca aici nu au loc multe abuzuri si cazuri de sclavie sexuala.
Desi reglementata prin lege, industria sexului din Olanda lasa loc multor abuzuri, scrie Daily Mail.
Mii de fete minore, de numai 11-12 ani, sunt pacalite de proxeneti si obligate sa se prostitueze in faimosul Cartier Rosu.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Ele sunt uneori “agatate” chiar langa scoala sau in cafenele, de catre tineri atragatori, care le fac declaratii de dragoste si le promit o viata lipsita de griji materiale.
Dupa ce sunt seduse, minorele sunt drogate, violate si apoi santajate, ca sa accepte noua “profesie”.
Unele dintre aceste tinere care devin victime sunt salvate si ajung in case speciale, unde trebuie sa-si ascunda trecutul, ca sa nu fie gasite si "pedepsite" de fostii lor proxeneti.
Districtul Rosu din Amsterdam gazduieste aproximativ 300 de bordeluri legale, vizitate de mii de clienti, in mare parte turisti. Aici casele de toleranta sunt semnalate prin celebrul felinar rosu si prostituatele pe jumatate goale isi cauta clientii pe strada.
In urma cu 100 de ani, bordelurile au fost interzise, pentru a se opri exploatarea sexuala a femeilor.
In anul 2000 insa, acestea au redevenit legale, la presiunile liberalilor care sustineau dreptul femeilor de a-si alege orice meserie doresc. In prezent, aici lucreaza 5.000 de femei, care au contract de munca si asigurare medicala.
In scurt timp insa, lucrurile au inceput sa scape de sub control. Au reaparut “gastile de cartier”, care cauta minore virgine care sa poate fi vandute pentru sex.
Acesti proxeneti periculosi sunt porecliti “iubitii”, datorita modului in care isi gasesc victimele: le fac pe tinere sa se indragosteasca de ei.
Politicianul Lodewijk Asscher recunoaste ca “in spatele vitrinelor au loc infractiuni grave. Fetele sunt abuzate fizic daca nu muncesc destul. Este o forma de sclavie”.
El a schimbat legislatia privind munca in Cartierul Rosu. De acum, prostituatele vor fi trecute intr-un registru si vor avea varsta minima de 21 de ani, nu 18, cum era pana acum.
Anul trecut, autoritatile au investigat 242 de cazuri de sclavie, jumatate dintre victime fiind minore. Este doar 1% din numarul real de abuzuri, crede activista Anita de Wit. Ea spune ca este vorba de mii de fete obligate sa se prostitueze.
Anita a inceput o campanie in scoli, pentru a le avertiza pe eleve despre riscul unei relatii cu asa-numitii “iubiti”. Cei mai multi proxeneti sunt de origine marocana sau turca.
“Nu ma tem ca voi fi considerata rasista, pentru ca nu sunt. Eu doar le spun cum arata acesti barbati: sunt tineri, bruneti si foarte frumosi. Au multi bani si masini scumpe. Le vor oferi tigari si bautura si le vor spune ca sunt foarte frumoase”, declara Anita.
De obicei sunt vizate fetele foarte timide sau grasute, ori cele cu ochelari sau cu un mic defect vizibil. Proxenetii vor parea ca sunt “cavalerii salvatori” si le vor cuceri imediat pe aceste fete, de obicei marginalizate.
Anita a inceput aceasta campanie dupa ce fiica ei de 15 ani a fost sedusa de un marocan si obligata sa se prostitueze.
Fata ei, Angelique, are o poveste cumplita si nu este probabil singura: a avut nu mai putin de trei relatii cu proxeneti care au sedus-o si au exploatat-o sexual ca sa obtina bani pe urma ei. Abia dupa 3 ani a inteles ca nu mai poate continua asa si s-a intors acasa.
Sursa: Daily Mail
Etichete: Olanda, prostituție, abuz, amsterdam, sclavie sexuala, cartierul roșu,
Dată publicare:
23-11-2012 14:24