CAMERA ASCUNSA. Cati bani pierde statul din casele de toleranta camuflate in saloane de masaj

Dată publicare: 15-10-2012 19:11
Dată actualizare: 18-10-2012 06:52


Afaceri ilegale si profitabile infloresc sub ochii autoritatilor. Vorbim despre unele saloane de masaj, care ascund adevarate case de toleranta, de unde patronii castiga mii de euro lunar.

Se pare ca nici politia si nici Fiscul n-au vreme sa le controleze. Un material realizat cu o camera ascunsa dovedeste inca o data cat de simplu poate fi inselat statul roman.

Parbrize pline de fluturasi, sute de anunturi pe internet, reclame peste reclame, pentru ca afacerea este la vedere. Bordelurile din spatele saloanelor de masaj par deschise pentru toata lumea, mai putin pentru autoritati.

Aceasta femeie patroneaza un salon de masaj erotic aflat intr-o vila din Centrul Capitalei. Am incercat sa aflam si noi cum se manageriaza o asemenea afacere, asa ca am pretins ca vrem sa cumparam un salon, scos la vanzare. Unele functioneaza in deplina ilegalitate.

Altele sunt la limita legalitatii. Au fost infiintate ca firme cu obiect de activitate masaj, insa binenteles ca acolo nu apar informatiile despre serviciile oferite. Iar cei care lucreaza in domeniu stiu cum trebuie primiti reprezentantii autoritatilor.

Daca spaga ajunge unde trebuie, bordelul mascat de un salon de masaj erotic fucntioneaza fara probleme. Asa se explica si cum este posibil ca zeci de astfel de locuri sa fie deschise.

Numai in Capitala am identificat saloane in Sectorul trei, zona Baba Novac, Piata Unirii, Bulevardul Decebal, dar si in Sectorul 6,  zona Cotroceni sau Plevnei.

Culmea este, daca ii credem pe cei care au astfel de saloane, ca in unele cazuri autoritatile nu-i deranjeaza.

Tragem linie si descoperim ca un asemenea salon, in functie de felul in care este organizat, incalca vreo 7 legi: de la prostitutie si proxenetism pana la evaziune fiscala, fals si uz de fals. Riscurile par sa fie mici, iar profitul mare.

O tanara aduce patronului intre 65 si 200 de lei de client. Facand o medie, un salon cu 4 fete si vad inseamna un castig zilnic de aproximativ 3000 de lei din care fata ia mai putin de un sfert.

De aproape o saptamana, nimeni de la politia Capitalei nu a fost capabil sa ne explice cum gestioneaza ei fenomenul. Mai mult decat atat, politistii nu ne-au spus nici macar cate dosare penale au intocmit in astfel de cazuri

Solutia ar fi legalizarea prostitutiei, astfel incat statul sa castige bani la buget de pe urma unui fenomen pe care oricum nu il controleaza.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO