Un film care cere arestarea unui criminal din Uganda devine viral pe Youtube: 15 mil. vizualizari

Joseph Kony

Un film care atrage atentia asupra faptelor comise de criminalul de razboi Joseph Kony, difuzat online, a devenit "senzatie" pe internet. Clipul a atras peste 15 milioane de oameni pe Youtube in numai 3 zile de la postarea sa.

Ce-i drept, filmul a fost promovat intens pe Twitter, unde vedete precum Rihanna, P Diddy si campionul australian de cricket Shane Warne s-au numarat printre cei care au postat linkuri la acest film, care are o durata de 30 de minute.

Productia se numeste Kony 2012 si a fost incarcata pe Youtube de Invisible Children, o organizatie americana non-profit cu sediul in San Diego, California, dar care are birouri si in nordul Ugandei - acolo unde Armata de Rezistenta a Lordului Kony poarta un razboi de mai bine de doua decade. Kony a pornit o lupta impotriva guvernului Ugandei la sfarsitul anilor 1980 si a fost acuzat ca a rapit si a fortat copii sa se inscrie in armata sa. Aceste acuzatii au dus la condamnarea sa de catre Curtea Internationala de Justitie in 2005.

Filmul se deschide cu o propozitie: "Nimic nu este mai puternic ca gandurile cuiva caruia i-a sosit ceasul." Acest film condamna folosirea copiilor-soldati in conflictele armate. Chiar daca 802.562 de persoane au spus ca le plac acest video, 23.483 au sustinut contrariul. Oricum, cert este ca succesul acestui film a atras atentia asupra organizatiei Invisible Children.

Grupul a fost acuzat ca cheltuie sume mari de bani pe care le primeste din donatii pentru salariile staff-ului si a realizatorilor de fime. De altfel, o organizatie care supravegheaza activitatile caritabile, Navigator, a acordat numai 3 stele din maximul de 5 pentru transparenta in ceea ce priveste fondurile folosite, scriu cei de la Al Jazeera.

Citește și
Atentat in Uganda
Atentat in Uganda, la finala Cupei Mondiale. 64 de morti si 65 de raniti
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Intr-un raspuns care a fost postat pe blogul propriu, Invisible Organization afirma ca a primit sute de mii de mesaje de sustinere pentru arestarea lui Kony, insa sustine de asemenea ca filmul a dat nastere la zvonuri false sau nesustinute despre activitatea sa.

Desi Armata de Rezistenta a lui Kony este considerata slabita, multi dintre comandantii sai fiind ucisi in ultimii ani, Kony a reusit sa scape de arestare si nimeni nu l-a mai vazut in public din 2006. In octombrie 2011, Barack Obama a anuntat ca a trimis 100 de soldati in Uganda ca sa ajute la conflictul cu Kony.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Obicei exploziv in Uganda. Profesorii foloseau o bomba neexplodata pe post de clopot
Obicei exploziv in Uganda. Profesorii foloseau o bomba neexplodata pe post de clopot

Aproape ca nu le-a venit sa creada ce vedeau! Membrii unei echipe de genisti din Uganda s-au ingrozit cand au descoperit intr-o scoala ca o bomba neexplodata era folosita pe post de clopot.

Atentat in Uganda, la finala Cupei Mondiale. 64 de morti si 65 de raniti
Atentat in Uganda, la finala Cupei Mondiale. 64 de morti si 65 de raniti

Tragedia a avut loc in capitala Ugandei, Kampala. Exploziile s-au produs intr-un restaurant etiopian si un club de rugby, ambele locuri intesate de oameni adunati sa vada finala Campionatului Mondial din Africa de Sud.

General sarb, criminal de razboi, macelarit intr-o inchisoare engleza!
General sarb, criminal de razboi, macelarit intr-o inchisoare engleza!

Un general sarb, criminal de razboi, s-a ales cu gatul taiat, sambata, intr-o inchisoare britanica, intr-un gest care se crede a fi o razbunare a musulmanilor bosniaci.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.