Dineu regal la Palatul CEC, in cinstea Regelui Mihai. Meniul, tinut secret pana in ultima clipa
Fostului suveran i-a fost dedicat un spectacol maret la Opera Romana. Capete incoronate ale Europei si invitati de seama i-au fost aproape. N-au lipsit nici admiratorii Regelui, care au urmarit festivitatile in aer liber.
Sute de romani, multi dintre ei purtand insemnele regale, au fost extaziati in momentul in care Regele Mihai a iesit sa ii salute.
De aceeasi primire a avut parte fostul Suveran si in Sala Mare a Operei Romane. Invitati din tara si de peste hotare, multi dintre ei de sange albastru, cu totii i-au urat intr-un glas "La multi ani!".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dincolo de maretia momentului, ochii tuturor au fost atrasi de rochia de culoarea smaraldului pe care a ales-o pentru eveniment Alteta Sa Regala Principesa Margareta.
De la Opera, familia regala si invitatii sai au plecat la Palatul CEC, la dineul regal organizat in cinstea Majestatii Sale. Pregatirile s-au incheiat cu putin timp inainte de sosirea oaspetilor.
La dineul regal in cinstrea majestastii sale Regele Mihai I au participat 170 de inalti oaspeti, care au fost poftiti in sala mare a palatului CEC.
Este aceeasi sala folosita de Casa Regala si la dineul oferit la nunta de diamant, in 2008.
40 de chelneri au pregatit totul, fara ca regele sau regina sa fi avut o dorinta speciala. La nunta de diamant au cerut hortensii albe, florile preferate ale reginei.
Acum a fost respectat protocolul regal, care presupune ca tacamurile de argint si paharele de cristal sa fie perfect aliniate.
La dineu oaspetii au avut crema de somon cu icre rosii ca aperitiv, piept de rata cu salata calda din sfecla si varza rosie cu sos de mere - fel principal. Desertul, facut la cerinta speciala a regelui, mousse de ciocolata cu aroma de menta.
Meniul a fost pregatit de 30 de bucatari, iar mancarea a fost verificata de cei de la SPP.