Unul dintre sclavii de la Berevoești și-a ucis tatăl. Tânărul ar avea probleme psihice
Unul dintre bărbații care a fost ținut în lanțuri, în localitatea argeșeană Berevoești, și-ar fi omorât în bătaie tatăl, sâmbătă dimineața.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, Ionuț Ștefan Iordache, în vârstă de 33 de ani, și-a ucis tatăl în bătaie, în locuința din satul Stoborăști, comuna Tufeni, unde locuiau împreună, scrie Gazeta de Sud.
Descoperirea ar fi fost făcută chiar de fiica victimei.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
„Crima a avut loc azi-noapte (n.r – vineri spre sâmbătă). Ionuţ Ştefan Iordache l-a lovit în mod repetat pe tatăl său cu o cârjă, după care l-a lovit şi cu un scaun”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, pentru GdS.
Astfel, procurorii au cerut o expertiză psihiatrică, tânărul fiind suspectat că ar avea probleme psihice. Sâmbătă după-amiaza, Ionuț Ștefan Iordache a fost condus către sediul Parchetului Olt, pentru audieri.
„Înţeleg că tânărul are şi un dezechilibru mental. În mod sigur vom dispune o expertiză psihiatrică. În urma audierilor vom hotărî dacă vom dispune reţinerea lui”, a mai spus prim-procurorul.
Potrivit unor surse judiciare, citate de Gazeta Nouă victima ar fi fost imobilizată la pat, având un picior amputat.
Purtătorul de cuvânt al Ambulanței Olt, medicul Alina Duminică, a declarat că victima prezenta multiple traumatisme, fiind lovită cu un corp dur.
„Unul dintre membrii familiei l-a găsit pe bărbat fără suflare, sâmbătă dimineața. Solicitarea a fost primită prin apelul 112 în jurul orei 08:20, iar cadrele medicale au constatat că persoana prezenta multiple traumatisme în zona capului și a membrelor, loviturile fiind produse cu un corp dur. Decesul bărbatului survenise cu câteva ore în urmă, cel mai probabil în cursul nopții”, a declarat doctorul Alina Duminică.
Caz de sclavie modernă
În luna iulie 2016t, procurorii DIICOT Piteşti, împreună cu poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti şi Craiova, au făcut 40 de percheziţii în comuna Berevoeşti, satul Gămăceşti, din judeţul Argeş, pentru destructurarea mai multor grupuri infracţionale organizate specializate în infracţiunde trafic de persoane şi trafic de minori.
Persoanele vizate în acest caz au fost inculpate sub acuzaţia că, începând cu anul 2008 şi până în prezent, ar fi constituit mai multe grupuri infracţionale organizate structurate pe baza relaţiilor de familie, care au recrutat aproximativ 40 de persoane minore şi majore prin constrangere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea le-au exploatat supunându-le la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat.
Printre victime se numără copii, dar şi persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice ori cu situaţii materiale precare care au fost forţate să muncească sau să practice cerşetoria, „prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate”, arăta DIICOT. Cinci persoane, între care doi copii, exploatate de către membrii grupărilor din Berevoeşti, judeţul Argeş, au fost găsite de poliţişti legate cu lanţuri. De asemenea, în urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat aproape 230.000 de lei, jumătate de kilogram de aur, maşini şi drujbe.
Potrivit unor surse judiciare, suspecţii din acest dosar, rude între ei, îşi recrutau victimele în diverse moduri. În unele situaţii, ei le promiteau unor bărbaţi că îi angajează ca zilieri sau ca şoferi plătiţi cu 100 sau 200 de lei, plus masă şi cazare pentru fiecare cursă. Ulterior, acestora le erau luate actele, respectiv buletinul şi permisul de conducere, şi erau obligate să facă diverse munci, dar şi să cerşească în beneficiul exploatatorilor. Astfel, au fost identificaţi bărbaţi puşi să spele vase, rufe, să îngrijească animale, să facă grădinărit sau să cureţe fecalele din spatele casei, spaţiu folosit în loc de toaletă. În alte situaţii, suspecţii răpeau victimele de pe stradă.