O femeie a murit asfixiată după ce patul defect i-a „înghițit” capul. „Nu scotea niciun sunet”
O femeie din Anglia a fost murit asfixiată după ce salteaua unui pat rabatabil defect a căzut peste ea și i-a prins gâtul, potrivit raportului unui medic legist.
Helen Davey, în vârstă de 39 de ani, care locuia în nord-estul Angliei și era patroana unui salon de înfrumusețare, a murit în iunie în timp ce „se apleca peste zona de depozitare a unui pat rabatabil”, a declarat medicul legist Jeremy Chipperfield în raportul său, publicat săptămâna trecută, potrivit CNN.
Paturile rabatabile au o bază care poate fi ridicată pentru a accesa un spațiu de depozitare dedesubt. Acestea sunt o alegere populară pentru proprietarii de locuințe care doresc să păstreze lenjeria de pat sau hainele la vedere.
Platforma saltelei de pe patul lui Davey a căzut pe neașteptate, „prinzându-i gâtul de suprafața superioară a panoului lateral al bazei patului”, a explicat Chipperfield. „A murit de asfixie pozițională. Unul dintre cele două pistoane de ridicare era defect.”
Davey a fost găsită de fiica sa, Elizabeth, potrivit unei declarații citite în instanță.
„Am urcat scările, ușa dormitorului mamei era larg deschisă și am văzut-o întinsă pe spate, cu capul sub pat”, a declarat Elizabeth în fața instanței.
„Picioarele ei erau îndoite ca și cum ar fi încercat să se ridice. Am renunțat la tot ce țineam în mână și am încercat să ridic partea de sus a patului de pe capul ei. Am reușit să o ridic suficient pentru a-mi folosi piciorul pentru a o sprijini. Am observat că fața ei era albastră, cu o crestătură clară pe gât de la cadru. Am reușit să o scot afară. M-am temut că era moartă, deoarece nu scotea niciun sunet. Am început resuscitarea și am observat că nu respira”, a spus ea.
Chipperfield a avertizat într-o scrisoare adresată secretarului britanic pentru afaceri, Jonathan Reynolds, că există riscul unor decese viitoare „dacă nu se iau măsuri”, subliniind „existența și utilizarea mecanismelor de pat cu piston cu gaz, a căror defecțiune prezintă un risc pentru viață”, ca fiind o „chestiune îngrijorătoare”.
În conformitate cu legislația britanică, medicii legiști trebuie să raporteze organizației sau agenției guvernamentale relevante atunci când consideră că ar trebui luate măsuri pentru a preveni decese viitoare.