O bataie cu perne s-a transformat in macel. Imagini incredibile cu cadetii celei mai prestigioase academii militare din SUA
O bataie cu perne s-a transformat intr-o scena horror, in SUA, dupa ce mai multi cadeti s-au ales cu comotii cerebrale sau membre rupte.
Treizeci de cadeti din primul an de la West Point, cea mai prestigioasa academie militara din SUA, au fost raniti dupa ce traditionala bataie cu perne care marcheaza sfarsitul primei veri de antrenament s-a transformat intr-una sangeroasa, a relatat vineri New York Times, potrivit Agerpres.
Unii dintre tineri se pare ca au pus obiecte in fetele de perna, iar printre tipurile de rani suferite se numara 24 de comotii cerebrale, un picior rupt si umeri dislocati, potrivit conducerii West Point, citata de publicatia americana.
Thirty cadets injured in pillow fight at prestigious #WestPoint military academy http://t.co/1ziuOlkXhP (Pic: @0T15_) pic.twitter.com/ypBF38SFaw
— ABC News (@abcnews) September 5, 2015
Imaginile au aparut pe Youtube si Twitter si sunt ingrozitoare, tinerii aratand de parca ar fi venit din razboi.
Aceasta bataie cu perne, care a avut loc in acest an la 20 august, este o traditie veche de peste un secol, care incheie sfarsitul unei veri cu antrenamente extrem de dure. Insa in acest an, unii dintre cadeti se pare ca au ales sa bage in fata de perna casca pe care trebuiau sa o poarte pe cap in timpul bataii, adauga ziarul citat.
O inregistrare video postata pe YouTube arata cum sute de studenti se bat cu perne in curtea academiei, iar pe Twitter pot fi gasite fotografii cu cadeti care sangereaza.
West Point cadets end up in hospital as annual pillow fight turns nasty http://t.co/6mVtUH92jS pic.twitter.com/CmDZ8apeMH
— Daily Mail US (@DailyMail) September 5, 2015
West Point a anuntat deschiderea unei anchete, insa nicio masura disciplinara nu a fost luata pana acum, din lipsa de probe, iar conducerea intentioneaza sa pastreze traditia.
In 2012, un student a pus in fata de perna o cutie mica de metal. Bataia cu perne a fost anulata anul urmator, dar restabilita in 2014.