Cazul unei adolescente din Timiș care a bătut două copile în trei luni. Gelozia ar fi fost motivul în ambele situații
După doi ani de pandemie, fenomenul de bullying a luat amploare în România, spun psihologii. Copiii care provin din familii dezorganizate sunt cei mai predispuși să fie agresivi și să creeze probleme.
Dovadă stă și cazul unei tinere din Timiș, care în numai trei luni a luat la bătaie două copile.
Imaginile au fost surprinse în luna ianuarie a acestui an. O adolescentă de 14 ani a lovit cu bestialitate o fată de 11 ani, din gelozie. Părinții victimei au depus atunci plângere la poliție, însă demersul lor nu s-a soluționat nici până acum. Aceeași fată a bătut în urmă cu câteva zile o altă copilă, de 13 ani, din același motiv.
„A început să o acuze că vorbește cu fostul ei prieten și i-a spus să se pună în genunchi, fata mea a refuzat să se supună și atunci a început să o pălmuiască și să îi dea cu genunchii. Ceea ce mă șochează pe mine ca părinte este că, deși fata este anchetată pentru aceleași fapte, ea continuă să agreseze”, a spus mama victimei.
Fata provine dintr-o familie dezorganizată și este crescută doar de bunică, iar tatăl are și el antecedente penale. De câteva luni este sub monitorizarea inspectorilor de la Direcția pentru Protecția Copilului.
„Cazul este monitorizat de noi, iar fata se află în plasament familial și este inclusă într-un program de consiliere psihologică”, a declarat purtătorul de cuvânt DGASPC Timiș.
Polițiștii anchetează ambele incidente, însă cum agresoarea este minoră, cercetările merg mai greu.
„Polițiștii timișeni efectuează cercetări în două dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire și alte violențe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Timișoara.
Specialiștii susțin că perioada de izolare din pandemie a dus la creșterea numărului de incidente agresive, de intimidare și de hărțuire.
„În momentul în care copilul nu are părinți sau părinții sunt agresivi la rândul lor, comportamentul poate fi replicat. Acești doi ani de pandemie nu au făcut decât să separe copiii, să nu se cunoască, iar atunci când au început să interacționeze au apărut tot felul de probleme”, a explicat un psiholog.
Tânăra agresată are politraumatisme și urmează să mergă la INML pentru a obține un certificat medico-legal.