Ce vor face baietii de la SpeedCubing cu premiul de 120.000 de euro. Planul emotionant al lui Flavian Glont

Ultima actualizare: 18-06-2015 07:07
Speedcubing

ROMANII AU TALENT. SpeedCubing este marele castigator al celui de-al cincilea sezon Romanii au talent! Trei pusti sclipitori, veniti parca de pe alta planeta, au facut spectacol din rezolvarea rapida a cuburilor Rubik.

Tinerii au dus matematica la rang de arta si au facut un spectacol naucitor al creierului uman. Inteligenta, creativitatea si rapiditatea i-au propulsat pe primul loc in optiunile telespectatorilor.

Invitati in emisiunea "La Maruta", cei trei baieti de la SpeedCubing au demonstrat ca nu sunt indemanatici doar cu rezolvarea cubului Rubick si au venit si cu alte forme geometrice colorate pe care le stapanesc la fel de bine. 

Baietii au povestit ca premiul de 120.000 de euro pe care l-au castigat se va imparti la patru, o parte urmand sa ajunga si la Radu Fociu, omul din spatele scenei, care i-a ajutat sa faca spectacol din rezolvarea cuburilor Rubik.

Cu partea sa din premiu, Flavian Glont, unul dintre membrii SpeedCubing, va reusi sa-si implineasca un vis: vrea sa-si aduca acasa mama, plecata la munca in Spania: "Vreau sa o aduc pe mama acasa. De sapte ani lucreaza in Spania. Mi-a fost greu fara ea, cum oricui i-ar fi fost greu dacă ne gandim. Ne vedeam o data pe an, fiindca atat se putea. Partea care mai ramane o voi investi in viitorul meu, pentru a putea sa merg la facultate".

Si Cristian Leana stie cum vrea sa investeasca banii: "O sa incerc sa-mi cumpar o casa, pentru ca am stat cu chirie toata viata". Iar Martin Fronescu, in varsta de doar 12 ani, dar campion national la rezolvarea cubului Rubik, spune ca parintii sai sunt cei mai in masura sa decida ce se va intampla cu banii: "O sa le dau parintilor mei, ca ei stiu cel mai bine ce sa faca."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO