Manusa lui Michael Jackson, vanduta la licitatie cu 190.000 de dolari

27-06-2010 00:00


Michael Jackson si manusa

Licitatia Michael Jackson Anniversary Day Auction a avut un succes fulminant la Las Vegas. Obiectele megastarului au fost vandute la preturi exorbitante care au totalizat un milion de dolari, scrie contactmusic.com.

Licitatia organizata de casa Julien's din Las Vegas a pus la bataie o colectie intreaga de obiecte care i-au apartinut cantaretului Michael Jackson - articole vestimentare, documente si piese de mobilier. Chiar si expertii au fost uluiti de sumele exorbitante la care au fost achizitionate multe dintre obiectele licitate.

Astfel, o manusa purtata de Michael Jackson in timpul turneului sau din 1984, "Victory Tour", a fost vanduta pentru 190.000 de dolari, iar o jacheta de piele purtata de star, al carei pret era estimat la 8.000 de dolari, s-a vandut pentru 120.000 de dolari.

Un autograf dat de starul american intr-una dintre ultimele lui zile de viata a fost achizitionat pentru suma de 21.000 de dolari, de 26 de ori mai mult decat pretul estimat.

Printre alte obiecte vandute s-au numarat trofeul Moonman primit de Michael Jackson in cadrul galei MTV pentru videoclipul piesei "Scream" - 43.750 de dolari, de peste sase ori mai mult decat anticipau specialistii, dar si o palarie alba a starului, vanduta cu 56.250 de dolari, desi pretul ei estimativ era de 3.000 de dolari.

Licitatia a avut loc chiar in ziua in care s-a comemorat un an de la moartea megastarului.

Randy, unul dintre fratii lui Michael Jackson, a incercat sa blocheze aceasta licitatie, fara a reusi insa, si a declarat intr-un mesaj pe Twitter ca mama sa, Katherine, este singura persoana care poate sa stopeze evenimentul.

Totodata, Randy Jackson a afirmat ca renumitul sau frate nu dorea aceasta licitatie, pe care o oprise el insusi prin ordin judecatoresc, in 2009.

Michael Jackson a incetat din viata pe 25 iunie 2009, in Los Angeles, la varsta de 50 de ani, in urma unei supradoze de medicamente.

Politia americana a calificat moartea sa drept "omucidere". La inceputul acestui an, Conrad Murray, fostul medic personal al starului, a fost pus sub acuzatie pentru omucidere.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO