Fanii din intreaga lume au comemorat ziua de nastere a lui Michael Jackson

29-08-2009 00:00

Din Europa, Asia si pana in America de Nord, admiratorii lui Michael Jackson au iesit in strada, au cantat si au dansat. Au aflat si ca oficialii care se ocupa de ancheta privind moartea megastarului au anuntat ca acesta a fost ucis.


La Sofia, cateva sute de fani s-au strans in centrul orasului si au dansat pe ritmurile melodiei "Beat It". In Hong Kong, cei mai curajosi au incercat sa reproduca miscarile de-a dreptul hipnotizante ale idolului lor. Continua sa il iubeasca pe Michael Jackson si incearca sa ii pastreze amintirea vie.

In New York, sute de fani au infruntat ploaia dusmanoasa si s-au adunat in Prospect Park,din Brooklyn, ca sa marcheze aniversarea idolului lor. Daca unii au dansat cum s-au priceput mai bine pe muzica regelui, altii au stat rabdatori la rand, ca sa scrie cateva cuvinte din suflet pe un zid memorial.

La Paris, in prezenta a peste 2.000 de fani, a fost proiectata integrala clipurilor lui Michael. Nici fanii moscoviti n-au lasat sa treaca neobservata aniversarea. Cei mai entuziasti dintre ei s-au costumat cum se cuvine si au reprodus coregrafia hitului "Thriller".

Si muzeul Madame Tussauds din Los Angeles, i-a adus un omagiu. Aici a fost o inaugurata o noua statuie de ceara care il infatiseaza pe rege.

Pe de alta parte, reprezentantii Institutului de Medicina Legala din Los Angeles au anuntat cauza oficiala a mortii: intoxicatie acuta cu propofol.

Pe langa acest anestezic puternic, folosit doar in spitale, in corpul lui Michael s-a gasit si Lorazepam, un medicament pentru tratarea anxietatii. Combinatia dintre cele doua substante a dus la decesul starului, pe 25 iunie.

In centrul anchetei se afla doctorul Conrad Murray, cardiologul care se afla alaturi de star si cel care i-a injectat cocktailul de prafuri pentru a-l ajuta sa adoarma.

Surse apropiate anchetei dezvaluie ca ultimele zile din viata lui Michael au fost un calvar. Starul, care suferea de epuizare si era macinat de insomnii cumplite, il implora zilnic pe medic sa ii injecteze Propofol. In ziua fatidica, doctorul Murray a cedat.

Desi era programata sambata ca sa coincida cu aniversarea, inmormantarea lui Michael a fost amanata pentru 3 septembrie.


VIDEO PROTVPLUS.RO