Sa fie ciorba sau tocana? Intrebarea care nu da pace Regelui tiganilor, Florin Cioaba si fiului sau
Cei doi fac mari eforturi ca sa intre in ''Cartea Recordurilor'' cu o celebra reteta de varza cu carne. Este vorba despre o lucratura gastronomica preparata la ceaun specifica satrelor ratacitoare din secolul trecut.
Celor de la "Guiness Book" li se pare ca mancarea seamana cu o zeama si ca sa o recunoasca ar trebui sa cantareasca peste 27 de tone. Cam mult chiar si pentru o casa regala.
In ianuarie, Florin Cioaba a facut prima incercare de a ii uimi pe cei de la Guiness Book cu "o reteta originala de varza cu carne preparata intr-un un ceaun imens".
Atunci bucatarii au folosit peste o tona din mancarea ce contine varza, carne de porc, orez, condimente orientale, legume si afumaturi.
Problema a fost ca nu s-au interesat inainte la ce categorie ar trebui sa concureze. La tocanite sau la ciorbe.
Cei de la Guiness Book le-au transmis ca la cum arata mancarea, cu multa zeama, ar trebui sa intre la ciorbe, iar verdictul a venit ca un traznet pentru familia regala: ca sa conteze pentru Cartea Recordurilor ar trebui gatite peste 27 de tone, cat este ultimul record detinut de niste olandezi.
Cand au auzit regele, printisorul, pirandele si puradeii s-au inrosit de furie.
Fiul regelui tiganilor s-a hotarat sa plece la Londra ca sa-i convinga pe cei de la Guinnes Book ca mancarea de varza cu carne e ceva unic. Si-a luat cu el si condimentele secrete, tinute sub cheie de sotia sa, priceputa Sighisoara.
Acum, pregatirile de drum sunt in toi.
Daca mancarea va fi incadrat pana la urma la categoria tocanite, atunci bucatarii ar folosi doar trei tone de ingrediente ca sa doboare vechiul record.