Le gasesti in toate cutiile, dar sigur nu stiai la ce folosesc. De ce trebuie sa NU mai arunci pungutele cu siliciu

Ultima actualizare: 07-06-2016 06:58
pungute cu siliciu

Cand cumparam o pereche de pantofi, o poseta, un geamantan sau chiar produse alimentare, gasim adesea o punguta cu siliciu. Utilitatea ei este mult mai mare decat ne-am fi asteptat.

Siliciul este un mineral ce se gaseste in pamant si reprezinta un element extrem de important in natura. Substanta este utilizata la ambalarea diferitelor produse deoarece absoarbe umezeala si elimina mirosurile. Iata noua moduri in care putem refolosi pungile cu bilute de siliciu:

1. In cazul nefercit in care v-ati scapat telefonul mobil in apa, o metoda eficienta de a-l usca, dupa ce l-ati inchis, este sa il puneti intr-un vas cu saculeti de siliciu, acestia vor absorbi apa in exces. Metoda este de zece ori mai eficienta decat pusul dispozitivului intr-un bol cu orez crud, potrivit The Independent.

2. Puneti un pliculet cu siliciu in portfard. Acesta va prelungi viata produselor de machiaj pe baza de pudra si va impiedica umezirea lor.

3. O umbrela uda reprezinta o problema atunci cand nu aveti unde sa o puneti, dar daca purtati in geanta cateva pliculete cu siliciu, acestea o vor usca si vor preveni udarea restului de obiecte pe care le aveti la dumneavoastra.

4. Siliciul pastreaza pantofii uscati si ne scapa de mirosurile neplacute care se pot aduna in timp. Deasemenea, geamantanele si paltoanele nu vor mai mirosi a “spatiu inchis” dupa ce nu le-am mai folosit o vreme.

5. Puteti preveni patarea veselei de argint daca puneti cateva pliculete de siliciu in dulapul in care o pastrati.

6. Prospetimea prosoapelor de baie poate fi prelungita prin punerea catorva astfel de pliculete intre ele.

7. Pentru a scapa de mirosul echipamentului de sala, este recomandat sa pastram un pliculet in geanta cu care mergem la antrenamente.

8. Vine vara si de multe ori avem nevoie de o solutie rapida pentru a usca costumele de baie. Si in aceasta situatie siliciul ne vine in ajutor.

9. Bijuteriile si fotografiile tiparite pe hartie se pastreaza mai bine si sunt ferite de umezeala daca punem langa ele un pliculet de siliciu.

10. Siliciul poate fi folosit si la pastrarea semintelor pentru gradinarit si la uscarea florilor pe care vrem sa le conservam astfel.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO