Ideea geniala a unui tata iubitor. Ce a facut pentru ca fiica sa oarba sa se poata bucura de Pasti este extraordinar

Dată publicare: 08-04-2015 17:57
Dată actualizare: 11-04-2015 06:59


cursa oua

Vanatoarea de oua vopsite este deja o traditie in SUA unde, in fiecare an, de Pasti, copiii concureaza in cursa de a gasi cat mai multe oua colorate.

Daca pentru cei mici cursa e prilej de distractie si sarbatoare, pentru o fetita din Alabama, lucrurile stau diferit. Rachel Hyche s-a nascut oarba, asa ca nu a putut pana acum sa participe la vanatoare alaturi de alti copii de varsta sa, scrie The Telegraph.

Asta pana cand tatal sau a avut o idee geniala: David Hyche a cumparat mai multe oua colorate, din plastic, inauntrul carora a instalat un dispozitiv care scoate beep-uri, ajutandu-i pe nevazatori sa se ghideze si sa le gaseasca urmarind sunetele.

Impresionati de idee, ofiterii de la departamentul local al politiei s-au implicat si l-au ajutat pe David sa construiasca 40 astfel de oua.

"Parintii si profesorii celor mici au vazut cum aceasta cursa ii ajuta pe copiii nevazatori sa isi imbunatateasca mobilitatea, orientarea in spatiu si sa devina independenti. Copiii s-au distrat de minune", au declarat cei prezenti la eveniment.

Ideea lui David a devenit atat de populara incat mai multe orase din SUA au inceput sa o foloseasca. "In toata tara se organizeaza cursa pentru copiii nevazatori, s-a extins in zeci de state, asa ca sunt foarte fericit", a marturisit David Hyche.

Sursa: The Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO