Oscar 2011: The King's Speech - cel mai bun film al anului

×
Codul embed a fost copiat

Natalie Portman este cea mai buna actrita si a plecat acasa cu un Oscar pentru rolul din filmul "The Black Swan". Cel mai bun actor este Colin Firth si a fost premiat pentru rolul din filmul "The King's Speech".

LISTA COMPLETA A CASTIGATORILOR:

Cel mai bun film: The King's Speech

Cel mai bun actor: Colin Firth pentru The King's Speech

Cea mai bun actrita: Natalie Portman pentru Black Swan

Citește și
Premiile Oscar
Noua designeri se lupta ca una din creatiile lor sa fie purtata la Oscaruri
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Cel mai bun regizor: Tom Hooper pentru The King's Speech

Cea mai buna muzica pentru un film: Toy Story 3 - Randy Newman("We Belong Together")

Cel mai bun montaj:  Reteaua de Socializare - Kirk Baxter, Angus Wall

Cele mai bune efecte viziuale: Inception - Chris Corbould, Andrew Lockley, Pete Bebb, Paul J. Franklin

Cel mai bun documentar: Inside Job - Charles Ferguson, Audrey Marrs

Cel mai bun scurtmetraj: God of Love - Luke Matheny

Cel mai bun scurtmetraj documentar: Strangers No More - Karen Goodman, Kirk Simon

Cele mai bune costume: Alice in Wonderland - Colleen Atwood

Cele mai bune machiaje: The Wolfman - Rick Baker, Dave Elsey

Cel mai bun sunet editat: Inception - Richard King

Cel mai bun sunet mixat: Inception - Lora Hirschberg, Gary Rizzo, Ed Novick

Cel mai bun cantec dintr-un film: The Social Network - Trent Reznor, Atticus Ross

Cel mai bun actor in rol secundar: Christian Bale pentru The Fighter

Cel mai bun film strain: Hævnen - Susanne Bier(Denmark)

Cel mai bun scenariu scris pentru marele ecran: The King's Speech - David Seidler

Cel mai bun scenariu bazat pe materiale sau fapte petrecute inainte: The Social Network - Aaron Sorkin

Cel mai bun film animat: Toy Story - Lee Unkrich

Cel mai bun scurtmetraj animat: The Lost Thing - Shaun Tan, Andrew Ruhemann

Cea mai buna actrita in rol secundar: Melissa Leo - The Fighter

Cea mai buna imagine: Inception (Wally Pfister)

Cea mai buna scenografie:"Alice in Wonderland"

COVORUL ROSU:

02:30 Reese Witherspoon a apelat si ea la clasicul negru. Cu o rochie asemanatoare cu cea purtata de Julia Roberts atunci cand a luat Oscarul, Reese a uimit prin eleganta si atutidine.

02:20 Nicole Kidman nu a fost atat de inspirata in alegerea tinutei, purtand o rochi alba, cu o croiala destul de ciudata, ce nu o avantaja foarte bine.

02:10 Un cuplu care a facut senzatie a fost Penelope Cruz si Javier Bardem. Chiar daca a nascut cu numai cateva saptamani in urma, Penelope Cruz a demonstrat ca se poate sa fii o proaspata mamica sexy. A purtat o rochie rosie, cu paiete, care ii punea accent pe formele usor rotunjite de la sarcina.

02:05 Sharon Stone nu a incetat sa uimeasca prin aparitiile sale. Pentru cea de-a 83-a editie a Oscarurilor ea a apelat la clasicul negru si nu a dat gres. Tinuta sa a fost impecabila si foarte apreciata de catre criticii de moda prezenti la fata locului.

02:00 Celine Dion a cantat pentru distinsul public de la Oscaruri. Ea a aparut pe covorul rosu intr-o forma de zile mari, cu o silueta de invidiat, chiar daca tocmai a dat nastere la gemeni.

01:50 Kate Hudson a uimit prin aparitia sa de pe covorul rosu. A acceptat sa fie imbracata de Valentino si nu a dat gres. A purtat o rochie de culoare portocalie, care a dar foarte bine pe covorul rosu si in fata paparazzilor.

01:36 Russel Brand, unul dintre prezentatori, a venit pe covorul rosu insotit de mama sa, Katy Perry fiind plecata in concertul sau mondial.

01:24 Milla Kunis si-a facut aparitia pe covorul rosi intr-o rochie de culoarea lavandei, creata de Ellie Saab, cu un decolteu generos si extrem de sexy.

01:10 Rochii somptuoase, tinute sexy, bijuterii extrem de scumpe... totul poarte numele opulentei pe covorul rosu. Fiecare star de film, fie ca este nominalizat la Oscar sau nu, isi disputa cu mandrie locul in fata paparazzilor si a publicului, asadar parada de pe covorul rosu se aseamana cu o prezentare de moda a creatiilor celor mai faimosi designeri.

01:00 Ziua a inceput cum nu se poate mai bine in capitala filmului. Vedetele deja au inceput sa soseasca una cate una pe covorul rosu si sa se lase rasfatate de "alintul" bliturilor si uralele fanilor.

"King's Speech" ("Discursul regelui") e preferatul criticilor

Deocamdata, favoritul criticilor, cu cele mai multe nominalizari, pare sa fie "Discursul regelui", in cursa la 12 categorii, urmat de "True Grit", cu 9, si "Inception" si "Social Network" cu cate 8 nominalizari.

Filmul in care Colin Firth interpreteaza rolul regelui George al VI-lea al Marii Britanii a fost recompensat de majoritatea sindicatelor profesionistilor de la Hollywood - Sindicatul producatorilor americani (PGA), Sindicatul actorilor americani (SAG) si Sindicatul regizorilor americani (DGA). In plus, a fost marele castigator la gala premiilor Academiei de Film si Televiziune Britanice (BAFTA), obtinand sapte trofee, printre care si distinctia pentru cel mai bun film.

Cum a fost la Globurile de Aur

Premiile mari si le-a adjudecat "Social Network". Filmul despre nasterea retelei Facebook a castigat pentru cea mai buna drama, cea mai buna regie, cel mai bun scenariu si cea mai buna coloana sonora.

Colin Firth si Natalie Portman au fost desemnati cei mai buni actori in roluri principale, la categoria drama. Firth - in rolul regelui George al VI-lea si Portman - in rolul unei balerine nevrotice au sansele cele mai mari sa castige si premiile Oscar, potrivit emisiunilor TV de specialitate de peste Ocean. Dupa cum spun carcotasii, rolurile interpretate de cei doi sunt "exact genul de interpretare care place la Oscaruri", iar blogurile noteaza chiar ca premiile "au fost stabilite cu mult timp inainte ca sezonul de premiere sa se termine" (HeyUGuys.co.uk).

Ciudat, dar poate adevarat!

Google a analizat trendurile de cautare pe internet si castigatorii din anii trecuti ai premiilor Oscar, pentru a prezice cine va castiga premiile anul acesta, pe 27 februarie. Atentie: exista sanse ca Google sa aiba dreptate. 

Conform Google, in 2011 premiul Oscar pentru cea mai buna imagine ar putea merge la “Black Swan”. Pe blogul Google, explicatia este ca filmul care are cele mai multe cautari pe Internet pe masura ce se apropie decernarea premiilor va fi declarat castigator.

Pentru a exemplifica, Google arata ca asa s-a intamplat in cazul filmelor “No Country for Old Men” (2008), “Slumdog Millionaire”(2009) si “The Hurt Locker” (2010) – fiecare dintre acestea a inregistrat o explozie a numarului de cautari pe Google in saptamanile si lunile care au precedat gala premiilor Oscar.

Javier Bardem a inregistrat cea mai mare crestere a numarului de cautari pe Google, dintre nominalizatii pentru cel mai bun actor. La premiul pentru cea mai buna actrita, Natalie Portman conduce detasat, daca e sa dam crezare predictiilor Google.

Heidi cea sasie si premiile Oscar

Dupa modelul caracatitei Paul care a prevazut castigatorii Cupei mondiale la fotbal, oposumul Heidi din Leipzig va fi invitata speciala la emisiunea de la ABC a lui Jimmy Kimmel din seara dinaintea premiilor. Ea va incerca sa prezica, normal, castigatorii si deja se barfeste ca se simte mai aproape de "Lebada neagra"

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Oposumul Heidi a prezis cine ia Oscarul pentru
Oposumul Heidi a prezis cine ia Oscarul pentru "cea mai buna actrita".VIDEO

Locul caracatitei Paul, cea care a avut dreptate in toate predictiile facute cu ocazia Cupei Mondiale din Africa de Sud, a fost luat de Heidi, simpaticul oposum cu privire incrucisata. Mai exact, Heidi va prezice invingatorii de la Oscaruri.

Noua designeri se lupta ca una din creatiile lor sa fie purtata la Oscaruri
Noua designeri se lupta ca una din creatiile lor sa fie purtata la Oscaruri

Ceremonia premiilor Oscar de duminica le va da emotii nu doar starurilor de la Hollywood, ci si creatorilor de moda. 9 designeri talentati se lupta pentru ca una dintre rochiile croite de ei sa defileze pe covorul rosu.

The King's Speech si Social Network isi ascut armele inainte de Oscar
The King's Speech si Social Network isi ascut armele inainte de Oscar

Cu o saptamana inainte de decernarea premiilor Oscar, eveniment ce va incheia sezonul premiilor de la Hollywood, filmul britanic "Discursul regelui" pare marele favorit.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.