Penelope Cruz, tinta atacurilor iubitorilor de animale

12-10-2008 00:00


Penelope Cruz

Penelope Cruz a fost acuzata de asociaţiile care lupta drepturile animalelor ca susţine coridele, din cauza rolului interpretat in Manolete, film in care actriţa este iubita unui faimos matador.

Povestea ecranizata in Manolete - cea a iubirii tragice si pasionale dintre un matador, interpretat de Adrien Brody, si iubita lui (Penelope Cruz) - a starnit furia grupurilor de activisti din Spania, care militeaza pentru interzicerea coridelor si a luptelor cu tauri. Reprezentanţii acestor organizaţii susţin ca prezenţa actriţei hollywoodiene in film nu face decat sa omagieze implicit acest sport crud. 

Compania producatoare a filmului, care isi va face debutul in cinematografele din Marea Britanie la inceputul anului viitor, a raspuns acestor acuzaţii declarand ca niciunul dintre actorii din distribuţia lungmetrajului nu susţine luptele cu tauri, decizia de a juca in aceasta producţie fiind determinata mai degraba de faptul ca au fost atrasi de puternica poveste care constituie intriga. 

In film, Penelope Cruz interpreteaza personajul Lupe Sino, iubita matadorului Manuel Sanchez, faimos atat prin spectaculoasele performanţe de toreador, cat si prin tumultuoasa sa viaţa amoroasa. 

Numarul protestelor impotriva luptelor cu tauri este in crestere in Spania. In acest an, protestatarii au intrat pentru prima data in arena in timpul desfasurarii luptelor, purtand bannere care cereau abolirea acestui sport. Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Gallup in 2006, 72% dintre spanioli nu sunt interesaţi de luptele cu tauri.

Sursa: The Telegraph

VIDEO PROTVPLUS.RO