Cannes 2010: Doi romani, doua atitudini diferite

Ultima actualizare: 23-02-2012 03:31
Festivalul de Film de la Cannes

Doi romani privesc diferit Festivalul de la Cannes, aflat in plina desfasurare. Cristi Puiu, regizorului peliculei Aurora, a declarat ca nu il intereseaza premiul.

Filmul sau concureaza la sectiunea "Un Certain Regard", cu "Marti, dupa Craciun", semnat de Radu Muntean.

Acesta din urma lasa modestia pentru altii si spune ca si-ar dori..... sa fie rasplatit.

"Aurora" spune povestea unui inginer de 42 de ani, Viorel, care la un moment dat, framantat de fel si fel de ganduri decide sa reorganizeze cumva, lumea lui mica.

Este divortat, are doua fetite de gradinita si tocmai si-a dat demisia din functia de referent de specialitate moment in care totul se schimba.

Dupa vizionare jurnalistii straini s-au si grabit sa puna o eticheta filmului. Cristi Puiu nu este doar regizorului ci si eroul principal. A lucrat cu 60 de actori, dar niciunul nu a fost pe placul lui asa ca intr-un moment de disperare a dat si el o proba.

Desi se bucra de cronici bune, Cristi Puiu nu priveste cu interes festivalul de la Cannes. Radu Munteanu are insa o alta abordare cu "Marti dupa Craciun".

Joi seara, criticii americani au primit filmul cu entuziasm, apreciind ca Radu Muntean a reusit sa transpuna autentic si convingator o poveste despre dragoste si casatorie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO