Studiul care explica de ce barbatii tind sa insele mai mult decat femeile

Ultima actualizare: 01-09-2013 06:53
Inselat

Un nou studiu al cercetatorilor explica una dintre cele mai vechi dileme ale societatii, respectiv de ce inseala barbatii mai mult decat femeile.

Psihologii sustin ca barbatii sunt mai inclinati catre a insela pentru ca au impulsuri sexuale mai puternice decat femeile, potrivit Daily Mail.

Cercetatorii spun ca barbatii sunt la fel de capabili de a rezista tentatiilor, insa merg adesea mai departe din cauza ca au dorinte mai puternice.

In cadrul studiului, participantii au fost pusi sa-si comunice impulsurile cand intalnesc o persoana tentanta, in viata reala, insa cu care nu ar trebui sa aiba o relatie.

218 americani, dintre care 70 de barbati si 148 de femei, cu o medie de varsta de 32 de ani au participat la acest studiu.

In cadrul unui al doilea studiu, la care au participat 600 de tineri, 326 barbati si 274 femei, participantii au fost rugati sa refuze sau sa accepte un potential partener, in cadrul unui test pe computer.

"In ambele studii, barbatii au cedat in fata tentatiei sexuale mai mult decat femeile", au spus cercetatorii

"Aceasta diferenta intre sexe este cauzata de faptul ca barbatii au impulsuri mai puternice, nu pentru ca detin mai putin control in comparatie cu femeile", au adaugat oamenii de stiinta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO