Un milion de petrecareti la Rio. Maine defileaza scolile de samba

Ultima actualizare: 01-08-2012 02:14
Un milion de petrecareti la Rio. Maine defileaza s...
Un milion de petrecareti la Rio. Maine defileaza s...

Carnavalul de la Rio asteapta momentul culminant: defilarea marilor scoli de samba, care va incepe in aceasta noapte. Pana atunci, un milion de petrecareti au umplut deja strazile, iar unii dintre ei s-au relaxat intr-o baie de noroi.

 

Ploaia nu i-a descurajat pe brazilieni, in schimb torentele cazute din cer au dat peste cap carnavalul de Mardi Gras de la New Orleans.

"Unga Unga" a fost "strigatul de lupta", pentru ca tema "Petrecerii noroiului" de la Rio a fost inspirata de triburile de canibali din padurea amazoniana. Multi dintre petrecaretii manjiti din crestet pana in talpi purtau masti in forma de cranii de animale sau totemuri.

A fost a 25-a editie a acestui tratament hazliu cu namol. Totul a pornit, spune traditia, de la un pescar de crabi care s-ar fi scufundat in apa pentru a prinde creaturile marine si a iesit la suprafata complet murdar.

Oricum, n-a plouat atat de rau incat sa strice buna dispozitie a sutelor de mii de barzilieni care au luat parte la prima mare petrecere de strada a Carnavalului denumita "Bola Preta". Oamenii au format "blocos", adica grupuri de cartier pentru carnaval, si au plecat la defilare in ritm de samba. Apogeul petrecerii va fi in urmatoarele doua nopti cand marile scoli de samba dau reprezentatii pe "Sambodrom".

Mai putin norocosi au fost cei care visau la o petrecere strasnica de Mardi Gras, la New Orleans. Acolo a plouat ca la potop, si totul, inclusiv costume, fanfare sau chioscuri au intrat la apa.

Tot cu ocazia carnavalului s-a tinut o vesela si colorata parada gay, la Sydney. Participantii s-au deghizat in majorete, pompieri, personaje de basm sau au purtat mastile unor politicieni cunoscuti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO