Cine sunt cei trei romani nominalizati la premiile Emmy 2012 pentru "Hatfields & McCoys"

Emmy 2012

Cineastii romani Serban Porupca, Adina Bucur si Dragos Stanomir au fost nominalizati la premiile Primetime Emmy 2012, pentru miniseria TV "Hatfields & McCoys", produsa de televiziunea History Channel si realizata in Romania.

Potrivit Academy of Television Arts & Sciences, asociatia care decerneaza premiile Primetime Emmy, Serban Porupca a fost nominalizat la categoria "cea mai buna regie artistica pentru o miniserie TV" (alaturi de John Vertrees, Derek Hill si Sally Black), Adina Bucur a fost nominalizata la categoria "cele mai bune costume pentru o miniserie TV" (alaturi de Karri Hutchinson), iar Dragos Stanomir a fost nominalizat la categoria "cel mai bun mixaj de sunet".

Miniseria "Hatfields & McCoys" a primit in total 16 nominalizari, inclusiv la categoriile "cea mai buna miniserie TV", "cel mai bun actor intr-o miniserie TV" (Kevin Costner si Bill Paxton), "cea mai buna actrita in rol secundar dintr-o miniserie TV" (Mare Winningham) si "cel mai bun actor intr-un rol secundar dintr-o miniserie TV" (Tom Berenger). Miniseria a mai fost nominalizata la categoriile "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu", "cel mai bun casting", "cel mai bun montaj", "cele mai bune coafuri", "cel mai bun machiaj", "cea mai buna coloana sonora" si "cel mai bun montaj de sunet".

Miniseria de televiziune "Hatfields & McCoys", cu actorul Kevin Costner in rolul principal, este produsa de History Channel si realizata integral in Romania la Castel Film. Seria TV a avut succes in Statele Unite, unde primul episod difuzat pe History Channel in 28 mai (Memorial Day) a inregistrat o audienta de 13,9 milioane de spectatori.

Citește și
Ernest Borgnine
A murit un actor de Oscar. Ernest Borgnine s-a stins la varsta de 95 de ani
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Miniseria "Hatfields and MCCoys", care cuprinde trei episoade, descrie rivalitatea dintre familiile Hatfield si McCoy, in primii ani dupa incheierea Razboiului Civil din Statele Unite.

Filmarile pentru aceasta miniserie TV au avut loc in 2011, in cea mai mare parte in studiourile Castel Film din Romania, dar si in localitati din judetele Arges si Brasov, si s-au intins pe o durata de 13 saptamani, in timpul carora Kevin Costner s-a aflat in Romania.

Potrivit imdb.com, serialul TV este regizat de Kevin Reynolds, cu care Kevin Costner a mai colaborat la superproductiile "Waterworld - Lumea apelor" (1995), pentru care cineastul a fost nominalizat la Zmeura de Aur pentru cel mai prost film, si "Robin Hood, printul hotilor" (1991). Kevin Costner este si unul dintre producatorii miniseriei History Channel.

Cea de-a 64-a gala Primetime Emmy Awards va avea loc la Los Angeles, pe 23 septembrie. Gala va fi prezentata de actorul de comedie Jimmy Kimmel.

Serialele "Mad Man" si "American Horror Story" conduc in topul productiilor de televiziune care au primit, joi, cele mai multe nominalizari -cate 17- la Primetime Emmy Awards 2012, considerate unele dintre cele mai prestigioase distinctii din industria de televiziune.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensand excelenta programelor de televiziune americane difuzate in prime time. Decernate in premiera in 1949, distinctiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de "premiile Emmy", pana la aparitia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oara in anii 1970, iar cuvantul "primetime" a fost atunci adaugat in titulatura lor oficiala, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii intre cele doua trofee.

Premiile Primetime Emmy se acorda, in general, in duminica ce precede debutul sezonului de toamna la televiziunile americane. Gala este difuzata, prin rotatie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii - CBS, ABC, NBC si FOX.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Femeia cu trei sani, personajul senzatie din noul film
Femeia cu trei sani, personajul senzatie din noul film "Total Recall". Foto in avanpremiera

Filmul Total Recall revine pe marile ecrane, de aceasta data nu cu Arnold Schwarzenneger in rol principal, ci cu un alt actor cu reputatie, respectiv Colin Farrell.

A murit un actor de Oscar. Ernest Borgnine s-a stins la varsta de 95 de ani
A murit un actor de Oscar. Ernest Borgnine s-a stins la varsta de 95 de ani

Ernest Borgnine, castigator al premiului Oscar, a carui cariera s-a intins pe mai mult de 60 de ani, a murit intr-un spital din Los Angeles. Actorul avea 95 de ani.

Actor din
Actor din "Seinfeld", obligat sa-si ceara scuze, dupa declaratiile scandaloase dintr-o emisiune

Celebru pentru rolul din serialul "Seinfeld", actorul Jason Alexander si-a cerut scuze pentru mai multe comentarii cu privire la cricket pe care le-a facut in emisiunea "The Late Late Show", moderata de Craig Ferguson.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.