Top 10 jocuri care le-au “mancat” timpul gamerilor in 2009

Top 10 jocuri care le-au “mancat” timpul gamerilor in 2009

Peste 1.500 de jocuri video sunt lansate in fiecare an. Nici greu incercatul 2009, marcat aproape de la un capat la altul de criza economica, n-a facut exceptie. Drept urmare, gamerii au primit cadouri luna de luna, nu doar in decembrie.


Doar viata lor sociala a avut de suferit, in special din cauza urmatoarelor titluri:

10. Plants vs Zombies

Pop Cap Games, compania responsabila pentru creatii ca Peggle, Zuma sau Bejewelled, este recunoscuta pentru abilitatea de a “imprumuta” cele mai simple concepte, pe care le “impacheteaza” in prezentari extraordinare si pline de culoare, construind astfel jocuri de care ti-e aproape imposibil sa te dezlipesti. Iar “Plants vs Zombies” nu face exceptie de la regula. Un joc de tip tower-defence, “Plants vs Zombies” iti incredinteaza paza unei gradini superbe, care trebuie protejata de cetele de zombie distructivi, prin plantarea strategica a semintelor magice. Acestea se transforma in plante de distrugere in masa, eliminand inamicii, in momentul in care acestia pun piciorul in gradina. Cu o atentie speciala pentru detaliu, „Plants vs Zombies”este un joc captivant, continutul fiind oferit utilizatorilor in doze bine proportionate, pe masura ce firul epic avanseaza.

9. Pokemon Platinum

Citește și
Super Mario
Super-cerere in casatorie! VEZI in VIDEO cum a procedat un gamer!

Cate jocuri pentru Nintendo DS ofera un campaign mode cu o durata de peste 30 de ore? OK, cate dintre ele ofera o experienta RPG profunda si o poveste care include peste 100 de personaje? Ce ziceti de un sistem de lupta in care posibilitatile strategice sunt aproape nelimitate? Poate ca Pokemon Platinum este creat pe fundatia unui joc mai vechi, dar contine suficient continut de nou, capabil sa tina fanii “lipiti” de consola, ore intregi. Ce-i drept, daca nu stii cine e Pikachu, jocul probabil ca nu e pentru tine. Daca, insa, esti fan Pokemon, atunci cu siguranta replica “You gotta catch them all!” iti e deja familiara.

8. Assassin’s Creed II

Foarte multe jocuri puncteaza la capitolul continut, prin introducerea de misiuni fara sens, pentru cei preocupati de cantitate. Foarte multe dintre titlurile lansate in 2009 au cazut in acest “pacat”. Nu si povestea celor de la Ubisoft, care au marsat pe ideea unei vendette plasate in Italia Renascentista. Pe langa misiunile principale, concentrate in jurul obiectivului lui Ezio Auditore da Firenze, de a ucide un grup de conspiratori responsabili pentru moartea tatalui si fratelui lui, Assassin’s Creed II contine o multime de misiuni secundare. Jucatorii pot lua parte la numeroase activitati, de la urmariri pe acoperis, pana la adunarea obiectelor de colectie, preluarea misiunilor atribuite NPC-urilor (n.r. personaje controlate de calculator) ori gasirea diverselor lucruri ascunse. Totusi, nota de genialitate a jocului este data de faptul ca aproape fiecare misiune secundara ofera un motiv credibil pentru care ar trebui sa-ti indeplinesti obiectivul. Jucatorii se simt datori sa exploreze fiecare particica a lumii existente in joc, astfel ca trec ore intregi intre misiuni. Iar aspectul grafic, care iti taie rasuflarea, e un alt motiv pentru care nu te poti opri din jucat asa usor.

7. Little King Story

Cei de la CiNG au realizat o combinatie intre o strategie in timp real de genul Pikmin si un simulator de administrare a unui oras, care pare doar draguta, la prima vedere. Nu va lasati pacaliti, pentru ca in esenta, este la fel de nemiloasa ca propriul dictator totalitar si este gata sa va striveasca fara prea multe avertizari. In ciuda acestui fapt, modul treptat in care Little King Story isi prezinta descoperirile, provocarile si recompensele este practic sinonim cu faptul ca utilizatorul nu va pleca de langa consola Wii pana tarziu in noapte. Daca bucuria jocului nu ar fi atat de mare, s-ar putea spune ca designul, care creaza dependenta, este de-a dreptul perfid. S-ar putea sa aveti nevoie de o mica pauza, insa Micul Rege nici nu vrea sa auda. El vrea sa-si extinda teritoriul, iar tu te vei inclina in fata lui, tarane!

6. The Sims 3

Sunt suficiente motive pentru a admira ultima varianta a simulatorului vietii umane realizat de Electronic Arts. Are o grafica mai buna, noi upgrade-uri (cum ar fi optiunea de a realiza filme) si un gameplay care poate fi chiar intimidant la un moment dat. N-ar fi deplasat deci sa consideram The Sims 3 drept cel mai bun joc al seriei. Bineinteles, contribuie decisiv dependenta pe care o provoaca jucatorilor, “mostenita” de la versiunile anterioare. Reclamele promoveaza jocul precizand ca ofera “experienta de a fi Dumnezeu”. Adevarul este ca utilizatorul devine... sclavul Sims 3.

5. Call of Duty: Modern Warfare 2

Haideti sa recunoastem: dintre milioanele de oameni care au cumparat un exemplar al shooter-ului de la Infinity Ward, doar foarte putini l-au luat pentru modul single-player. Este un lucru bun totusi, avand in vedere ca durata campaniei este “criminal” de scurta, adica doar sase ore, la nivelul normal de dificultate. Majoritatea celor care au luat Call Of Duty: Modern Warfare 2 erau nerabdatori sa-l joace in inegalabilul mod multiplayer. Cei de la Infinity Ward au creat modul multiplayer online extrem de viclean, incluzand un RPG mecanic, cu nivele de ajustare perfect echilibrate. Puneti la socoteala hartile noi, noile tipuri de partide, obiectivele in timp real (KillStreaks) si posibilitatile nelimitate de a va dovedi curajul pe campul de lupta virtual si sunt sanse mari ca multiplayerul de la Modern Warfare 2 sa va faca sa uitati somnul.

4. Borderlands

Shooter-ul SF al celor de la Gearbox contine un “mix” de actiune FPS si RPG, dozata in masuri egale. Actiunea este plasata intr-un mediu open-world urias, plin de locuri ce merita exploratate, comori ascunse si inamici de doborat. Treptat, lumea Pandorei captiveaza jucatorul (in special pe cei co-op) si inainte ca acesta sa-si dea seama, trec ore bune in care a tot explorat, impuscat si jefuit de-a lungul frontierei planetei.

Descris drept “Diablo pentru o generatie care a crescut cu shooterele la persoana intai”, Borderlands poate fi considerat lejer drept cel mai placut “supliciu” al anului.

3. Fallout 3: Game Of The Year Edition

Poate parea un pic nedrept sa fie inclus in acest top, avand in vedere ca Fallout 3 a fost lansat anul trecut, iar cu toate ca pack-urile DLC din 2009 sunt excelente, acest lucru nu prea conteaza din punct de vedere al datei. Totusi, in momentul in care jocul original si DLC-ul au fost lansate in acest an “la pachet”, includerea lui in clasament a devenit absolut necesara. Pentru cei care nu s-au bucurat inca de bunatatile oferite de Capital Wasteland, vazute prin ochii stranului din Vault 101, spunem doar atat: aveti grija in ce va bagati! Fallout 3: Game Of The Year Edition este un “pachet” excelent, dar in acelasi timp si o gaura neagra in care veti cadea de bunavoie. Cand incarcati jocul, s-ar putea sa auziti un zgomot ciudat. Este sunetul disparitiei vietii voastre sociale.

2. Dragon Age: Origins

Oricine cumpara un joc facut de BioWare ar trebui sa stie ce-l asteapta. Indiferent daca povestea jocului se desfasoara pe taramurile fanteziei (Jade Empire), in mediul futuristic al SF-ului (Mass Effect) ori tine cont de un scenariu prestabilit (Star Wars: Knights Of The Old Republic), utilizatorul va avea GARANTAT o experienta RPG minunata. Numai ca aceasta va dura atat de mult, incat e recomandat ca bietul om sa aiba la indemana cateva fotografii cu familia si prietenii – ca nu cumva sa uite cum arata. Dragon Age: Origins nu e cu nimic diferit – actiunea se petrece intr-un teritoriu al fanteziei, iar jocul reuseste intr-un mod incredibil sa se ridice peste cliseele atribuite sabiei si vrajitoriei. Jucatorul este pur si simplu hipnotizat de poveste, personaje si lumea uimitor construita. Un gen atat de exploatat n-a aratat niciodata mai proaspat si mai ispititor!

1. Street Figther IV

Imaginati-va cum ar fi fost, in copilarie, daca ati fi avut o pereche magica de pantaloni, ale caror buzunare se umpleau automat cu monede, imediat ce se goleau. Apo, imaginati-va ca jocul vostru mecanic preferat din acel timp a devenit chiar mai bun decat va aminteati. Apoi... nu va ma imaginati nimic, pentru ca nu mai este nevoie! Prin lansarea lui „Street Fighter IV”, Capcom a transformat in realitate visul unei intregi generatii de gameri. Ultima versiune a fighter-ului fara varsta imbina modul de joc clasic cu un multiplayer online modern. Rezultatul este ca o lume intreaga il poate juca la acelasi “aparat” si - partea cea mai buna dintre toate - fara sa mai introduca monede.

 Adaptare dupa Telegraph.co.uk

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Scena de sex gay intr-un joc video! VEZI VIDEO!
Scena de sex gay intr-un joc video! VEZI VIDEO!

Descoperire surprinzatoare pentru gamerii din intreaga lume, care au aflat ca jocul "Dragon Age: Origins", recent lansat, contine e scena secreta, in care un barbat si un elf sunt protagonistii unui act sexual.

Super-cerere in casatorie! VEZI in VIDEO cum a procedat un gamer!
Super-cerere in casatorie! VEZI in VIDEO cum a procedat un gamer!

Un tanar din New York, cu siguranta mare fan al jocurilor video, si-a cerut prietena in casatorie prin intermediul popularului joc Super Mario.

Adio sedentarismului! Jocuri video in sala de gimnastica!
Adio sedentarismului! Jocuri video in sala de gimnastica!

Cand spui jocuri video, te gandesti la sedentarism. Sunt insa si gameri impatimiti care-si termina jocul transpirati si extenuati de efort.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.