Tarkovski, muzica eletronica si jazz la Festivalul Filmului European de la ArCuB - 12 mai 2012

Tarkovsky Redux

Tarkovsky Redux este un proiect care imbina muzica inspirata de patru filme ale lui Andrei Tarkovski – Oglinda, Calauza, Nostalgia si Sacrificiul – compusa si interpretata live de Lucian Ban si Mat Maneri, cu scene mixate si proiectate live de Dan Basu.

Festivalul Filmului European va propune sambata, 12 mai 2012, de la ora 20.00, la sala ArCuB, un show fusion de muzica si film, oferit de Lucian Ban (pian), Mat Maneri (viola, viola electrica, efecte) impreuna cu Silent Strike (sintetizator, sound design) si Dan Basu (artist vizual).

Concertul Tarkovsky Redux este organizat de Institutul Cultural Roman in parteneriat cu ArCuB.

Bilete: 35 lei (categoria I), 26,50 lei (categoria II), 15,90 lei (elevi si studenti, pe baza de legitimatie)

Biletele se vor pune in vanzare incepand cu 20 aprilie la casa de bilete a Salii ArCuB (str. Batiste nr. 14) si online pe www.arcub.ro

Citește și
Megadeth
Megadeth la OST Fest Romania: 10 camioane de echipament si peste 80 de tehnicieni
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Festivalul Filmului European 2012 se va desfasura la Bucuresti (3-13 mai, Cinema Studio si Cinemateca Eforie), Brasov (10-13 mai, Reduta), Timisoara (17-20 mai, Biblioteca Centrala Universitara), Tirgu-Mures (17-20 mai, Teatrul National) si Iasi (24-27 mai, Casa de Cultura „Mihai Ursachi“).

LUCIAN BAN, pianist si compozitor newyorkez de origine romana, este considerat „unul dintre cei mai talentati si originali pianisti ai New York-ului din ultimii zece ani“. Fundatia Hans Koller si Ministerul Culturii din Austria l-au nominalizat de doua ori, in 2005 si 2006, pentru titlul de Cel mai Bun Muzician European de Jazz.

A inregistrat sase albume ca solist pentru case de discuri din Statele Unite si Europa. Este liderul trupei ELEVATION, formata din muzicieni de renume. A compus muzica pentru peste 20 de productii teatrale, de film si balet si, de asemenea, pentru New York City Symphony Orchestra, pentru Compania de Teatru/Dans MINUS si. partitura originala pentru piesa de teatru “Philosopher Fox” de Slawomir Mrozek, spectacol produs de East River.

Comedia a fost nominalizata de doua ori la prestigioasele Innovative Theatre Awards din New York. Cele mai recente piese ale sale au fost compuse pentru spectacolul „Waxing West“, al Savianei Stanescu, de la Teatrul La MaMa din New York. www.lucianban.com.

MAT MANERI a fost nominalizat in 2006 la premiile Grammy pentru cel mai bun album de muzica alternativa. Din anii ’90, Mat face parte, alaturi de Randy Peterson, din Joe Maneri Quartet, care se bucura de o larga apreciere a criticii. in 1996 infiinteaza patru formatii si incepe sa inregistreze ca solist.

Colaboreaza indeaproape cu basistii Ed Schuller, Mark Dresser, William Parker, Michael Formanek, Barre Phillips si John Lockwood. Mereu deschis inovatiei, Mat a lucrat de asemenea cu Joe Morris, John Medeski, Tim Berne, Cecil McBee, T.K. Ramakrishnan, Franz Kogelman, Roy Campbell, Spring Heel Jack, Draze Hoops si are un remix in colectia Illy B Eats. www.myspace.com/matmaneri.

LUCIAN BAN si MAT MANERI au mai colaborat, printre altele, la proiectul Enesco Re-Imagined. Lansat in toamna anului 2010, albumul Enesco Re-Imagined by Lucian Ban & John Hébert (Sunnyside Records) s-a bucurat de un mare succes international. New York Times, The Village Voice, All About Jazz, Jazz Times, New York Magazine, The Guardian, Financial Times, The Evening Standard, Time Out London, Les Dernieres Nouvelles du Jazz, All Music Jazz, All About Jazz Italia sunt cateva dintre publicatiile care au elogiat acest album, promovat printr-un turneu international sprijinit de ICR.

SILENT STRIKE este compozitor de muzica electronica si sound designer. Cele mai importante evenimente la care a participat pana in prezent au fost deschiderile concertelor Faithless, Amon Tobin, Bonobo si DJ Food din Bucuresti. A mai fost prezent la Festivalul Portoroz Goldendrum din Slovenia (alaturi de Matze si DJ Vasile), la Destruktief, in Maastricht, la FanFest Rosia Montana si StuffStock Vama Veche (alaturi de Lucian Ban, Alex Harding, Willard Dyson).

Albumul sau de debut, „Silent Strike“, contine 17 piese ( ii are ca invitati pe Ada Milea, Maria Radu, C.T.C., Vlaicu Golcea, Electric Brother, Sonic Tonic, BGE) si a aparut in decembrie 2005. Recent, Silent Strike, Alex Harding si Lucian Ban au lansat albumul "3 AM". www.silentstrike.ro

DAN BASU si-a inceput activitatea artistica in Iasi, debutand ca VJ la sfarsitul anului 2003. A continuat cu diverse proiecte video prezentate in festivalurile de profil din tara: Studentfest din Timisoara, Artensive Festival din Constanta etc. Alaturi de Silent Strike, a pus bazele proiectului Silent Bass, un proiect in care muzica si video-ul se completeaza. Ca artist vizual, Dan Basu se ocupa de partea video, participand la numeroase live-performance-uri: Street Delivery din Bucuresti, deschiderea concertului Amon Tobin, Cybermental 3 etc.

Creatiile lui Dan Basu se caracterizeaza prin vizualuri ornamentale, bazate pe footage-uri video, prin care incearca sa transmita publicului diverse gradatii ale starilor de calm si plenitudine.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Guns'n Roses, Machine Head, Soulfly, Godsmack - Tuborg Green Fest 2012, PROGRAM COMPLET
Guns'n Roses, Machine Head, Soulfly, Godsmack - Tuborg Green Fest 2012, PROGRAM COMPLET

Tuborg Green Fest powered by Rock The City 2012 se anunta cel mai interesant festival rock al anului din Romania. In zilele de 29, 30 iunie si 1 iulie 2012, la Romexpo, Parcarea B, vor fi prezente mai multe formatii in premiera in Romania.

Megadeth la OST Fest Romania: 10 camioane de echipament si peste 80 de tehnicieni
Megadeth la OST Fest Romania: 10 camioane de echipament si peste 80 de tehnicieni

Inainte de a concerta pe 17 iunie pe scena festivalului OST FEST de la Romexpo, Megadeth are multe concerte de sustinut.

Concert THERION, 19 octombrie 2012, la Arenele Romane din Bucuresti
Concert THERION, 19 octombrie 2012, la Arenele Romane din Bucuresti

In 2012 THERION sarbatoreste 25 de ani de activitate prin lansarea unui nou material discografic care va fi lansat in luna septembrie si care va fi promovat printr-un turneu european intitulat ”Flowers Of Evil Tour Europe”.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.