Straiele de sarbatoare ale bunicii, in atentia unui designer de renume. Parada de moda inedita
Cojoacele, braiele si florile cusute de mana in culori vii au ajuns acolo unde nici bunicile noastre nu sperau.
Inspirat de portul popular si traditiile pe care noi le ignoram, un creator francez s-a gandit sa le urce pe podiumuri internationale.
Proiectul 100%.ro isi propune sa aduca in atentia intregii lumi cultura si arta populara romaneasca.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
A fost nevoie de un designer venit de la Paris ca sa ne amintim cat de frumos este braul, iia sau basmaua din cufarul bunicii.
Philippe Guilet a lucrat cu Jean Paul Gaultier, Karl Lagerfeld si Thierry Mugle. Intr-o prezentare cu staif, el a adus la lumina munca unor mesteri populari nebagati in seama pana acum.
Detaliile cu margele si braiele care au stralucit aseara, pe o scena din Capitala, au fost cusute de Virginia Linul din Bistrita, o doamna care si-a transformat pasiunea in afacere.
Palaria consacrata de calusari a fost accesoriu pentru tinute stralucitoare, iar tocurile au fost sculptate de un mester popular, imitand Coloana Infinitului.
Paltoanele din lana de oaie si cojoacele purtand motive traditionale romanesti au fost recreate cu ajutorul unor mesteri care nu si-au mai folosit talentul astfel.
Pe larg despre toatea acestea intr-o viitoare editie a emisiunii Romania, te iubesc! cand veti face cunostinta cu mesterii populari ale caror opere vor ajunge pe podiumurile de moda din intreaga lume.