Societati secrete si nu prea: cele mai stupide ritualuri de initiere

Ultima actualizare: 28-10-2012 10:36
Marina SUA

Ritualurile de initiere implica o doza destul de mare de umilinta la care sunt supusi noii adepti.

In Romania, un vanator e batut la fund cu nuiele la prima lui partida de vanatoare, iar sportivii sunt batuti cu prosoape ude la fundul gol, intr-o ceremonie intitulata... botezul. 

Afara, ritualurile sunt si mai ciudate.

Clubul Bohemian din SUA este o societate secreta care iti impune o perioada de 15 ani de asteptare inainte de a deveni membru. Initierea are loc timp de doua saptamani, in tabere din padure. Se spune chiar ca bomba atomica si Planul Marshall au provenit de la astfel de intalniri in padure. Mai intai trebuie sa participi la ceremonia de inlaturare a grijilor. Grija este un cosciug in care se afla toate temerile si acesta este ars in fata unei bufnite uriase din otel. Toti membrii clubului sunt de fata si canta. Niciunul dintre acestia nu e mai tanar de 50 de ani, asadar initierea e un cantec alaturi de un grup de batranei.

Clubul Craniul si Oasele a fost vedeta in trei filme, dar ritualul de initiere nu seamana cu nimic din ce a fost prezentat. Clubul e unul din cele mai respectabile si a avut membri precum George Bush si John Kerry. Ei bine, si eu au fost siliti sa strige “UUUGGAAAA-BUUUGAAA” si “Linge-mi buricul”, formule clasice in aceasta organizatie.

Francmasoneria are si ea un ritul de initiere destul de complicat. Pe scurt, candidatul e fortat sa se dezbrace de haine, i se pune o roba si un sort, apoi e dus in sala de initiere. Aici se mimeaza tradarea secretelor, uciderea lui si inmormantarea.

Ingerii Iadului sunt o banda de motociclisti din SUA, despre care s-au spus si s-au scris o sumedenie de adevaruri si de minciuni. Un capitol aparte a fost cel al initierii. Se credea ca pentru a fi unul din Hell’s Angels trebuia sa duci o femeie in mijlocul bandei si toti cei de acolo sa faca sex cu ea. Fals. Un reporter american care s-a infiltrat in banda sustine ca totul decurge altfel. Tanarul candidat isi cumpara o pereche noua de blugi si o geaca subtire sau o vesta pe care sa le poarte. Vine imbracat cu ele, iar membrii bandei toarna pe el un cazan cu materiile fecale si urina celorlalti membri.

Marina SUA are o super reputatie. Barbati vanjosi, care au invins Japonia in Al Doilea Razboi Mondial, razboinici care s-au implicat in fiecare conflict armat al lumii cu real succes. Problema e ca si ei ajung sa poarte...pampersi. Ritualul de intiere e cel putin bizar. Unul dintre ofiteri se unge cu grasime si condimente si ramane doar cu un scutec pe el. Apoi, fiecare nou marinar vine in fata lui si este frecat cu fata de buricul ofiterului. Daca in 5 minute ar suna alarma, oamenii aceia ar lansa rachete nucleare.
Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO