Serialul care costa si 10.000.000 de dolari pe episod. Sigur l-ai vazut si tu

30-05-2014 13:44


GOT

"Game Of Thrones"/ "Urzeala Tronurilor" este unul dintre cele mai populare seriale americane ale momentului.

"Game Of Thrones"/ "Urzeala Tronurilor" si-a facut de la bun inceput un renume gratie efectelor speciale, recuzitei sau locurilor alese pentru filmare, toate la fel de importante ca povestea in sine si suspansul intrigii.

Astfel, multora le-a venit natural intrebarea: care este bugetul pentru a crea o poveste atat de spectaculoasa? Mai ales in contextul scenelor de lupta care par sa fi inghitit milioane de dolari, judecand dupa executie, scrie contactmusic.com.

E! Online a analizat in amanunt si a aflat ca filmarile au loc in tari precum Islanda, Croatia sau Irlanda de Nord, astfel ca pretul unui singur episod se ridica la nu mai putin de 6 milioane de dolari, insa poate ajunge si la 10 milioane de dolari, in functie de complexitatea scenelor. De pilda, episodul-pilot a bifat aceasta cifra fabuloasa in contabilitate.

Episodul "The Battle of the Blackwater" a fost o reprezentatie impresionanta, despre care unul dintre creatori, David Benicoff, spunea: "Am mers la HBO si am pledat pentru mai multi bani. Ne-am prezentat bine cazul, le-am spus de ce avem nevoie de aceasta batalie si raspunsul a fost favorabil". Nici nu este de mirare, daca tinem seama de ratingurile uriase obitnute de serial.

Nu este prima data cand HBO plateste asemenea sume pentru un singur episod. Pilotul "Boardwalk Empire" a costat 18 milioane de dolari, insa pretul ulterior pe episod a scazut la 5 milioane.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO