Rasturnare de situatie in cazul lui Phil Rudd, arestat pentru planuirea unei crime. Autoritatile si-au retras acuzatiile

Ultima actualizare: 10-11-2014 06:50

Rasturnare de situatie in cazul arestarii lui Phil Rudd, bateristul legendarei trupe AC/DC. Dupa ce l-au arestat pe motiv ca ar fi incercat sa angajeze un asasin platit, autoritatile si-au retras acuzatiile din lipsa de probe.

Rockerul de 60 de ani este banuit ca ar fi amenintat pe cineva cu moartea, o infractiune care ii poate aduce o pedeapsa de 7 ani de inchisoare. In plus, este acuzat si de posesie de droguri. Rudd a fost eliberat pe cautiune, dar muzicianul este in continuare acuzat de amenintare cu moartea.

"Autoritatile nu au avut dovezi suficiente pentru a mentine acuzatia de incercare de determinare a asasinarii", a declarat procurorul Greg Hollister-Jones.

Avocatul lui Phil Rudd a declarat ca politia nu a discutat cu procurorul inainte de a-l acuza pe muzician de incercare de a determina asasinarea a doua persoane din Tauranga, un oras situat pe Insula de Nord a Noii Zeelande. "Acuzatia privind incercarea de a deternmina asasinarea nu ar fi trebuit sa fie adusa clientului meu", a declarat avocatul Paul Mabey. Avocatul a spus ca Rudd a suferit daune "incalculabile" din cauza mediatizarii inutile si daunatoare rezultate in urma arestarii sale si aducerea unor acuzatii serioase care nu au fost niciodata justificate. De asemenea, Mabey a precizat ca Phil Rudd, in varsta de 60 de ani, care a fost eliberat pe cautiune si trebuie sa se prezinte in fata unui judecator la sfarsitul lunii, se va apara referitor la acuzatia de amenintare cu moartea, fapta care este pedepsita cu maximum sapte ani de inchisoare. Avocatul a mai spus ca posesia de droguri este o infractiune minora.

Rudd s-a mutat in orasul neozeelandez Tauranga, situat la circa 200 de kilometri sud-est de Auckland, dupa ce a fost dat afara din trupa AC/DC, in 1983. In 1994 s-a intors ca membru al grupului rock, dar a continuat sa locuiasca in Noua Zeelanda, unde detine un restaurant. In 2010, muzicianul a fost condamnat si amendat pentru posesie de canabis.

Trupa rock AC/DC urmeaza sa lanseze un album, "Rock or Bust", primul dupa o pauza de peste cinci ani, pe 2 decembrie. Intr-o declaratie data publicitatii dupa arestarea lui Rudd, trupa australiana a anuntat ca lipsa tobosarului nu va afecta lansarea noului material discografic sau turneul planuit pentru anul 2015.

Trupa de hard rock AC/DC a fost infiintata la Sydney, in 1973, si este formata din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitara solo), Malcolm Young (chitara ritmica), Cliff Williams (bas) si Phil Rudd (baterie).

Intr-o cariera de patru decenii, formatia australiana a lansat numeroase piese de succes precum "Back in Black", "Big Jack", "Thunderstruck", "Black Ice", "You Shook Me All Night Long", "Let There Be Rock", "Highway to Hell" si "For Those About to Rock (We Salute You)". Cele 16 albume de studio ale trupei AC/DC (14 lansate pe plan mondial si doua lansate doar in Australia) s-au vandut in peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa AC/DC a sustinut, in mai 2010, un concert la Bucuresti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiana a adus in Capitala show-ul "Black Ice", care a promovat cel de-al 16-lea material de studio al ei, lansat in octombrie 2008. Turneul, primul dupa "Stiff Upper Lip", sustinut de AC/DC in 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out in intreaga lume.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO