Unul dintre cele mai ambitioase filme ale anului 2014, "Interstellar: Calatorind prin Univers", are premiera in Romania

Interstellar, Matthew McConaughey

Filmul "Interstellar: Calatorind prin Univers", in regia lui Christopher Nolan, cu Matthew McConaughey si Anne Hathaway in rolurile principale, are premiera in cinematografele din Romania vineri, 7 noiembrie 2014.

"Interstellar: Calatorind prin Univers" este un film semnat de Christopher Nolan, regizorul trilogiei "Cavalerul Negru/ The Dark Knight" si al peliculei "Inceputul/ Inception". Pelicula ii poarta pe spectatori intr-o spectaculoasa calatorie in spatiu, care depaseste limitele imaginabilului si le ofera o experinta unica, interstelara.

Alaturi de actrita nominalizata la premiul Oscar Jessica Chastain (cunoscuta pentru pelicula "Misiunea: 00.30 A.M."), in "Interstellar: Calatorind prin Univers" joaca si Bill Irwin (care a jucat si in "Rachel se marita"), laureata premiului Oscar Ellen Burstyn ("Alice nu mai locuieste aici"), nominalizatul la Oscar John Lithgow ("Lumea vazuta de Garp", "Vorbe de alint") si laureatul premiului Oscar Michael Caine ("Legea Pamantului").

Distributia ii mai include pe Casey Affleck, Wes Bentley, Bill Irwin, Mackenzie Foy, Topher Grace si David Gyasi.

Citește și
Inception
Incurcat in propriul scenariu! Cum a gandit Christopher Nolan "Inception"
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu

Conform ProCinema.ro, actiunea filmului are loc in viitorul apropiat, in care o criza agricola a ingenunchiat Pamantul. "Interstellar: Calatorind prin Univers" este cronica unei misiuni indraznete menite sa impinga barierele timpului si spatiului intr-un pariu uman disperat cu riscul extinctiei. "Am fost mereu interesat de care poate sa fie urmatorul pas in evolutia noastra. Daca Pamantul este un cuib, cum vom reactiona atunci cand va veni vremea sa-l parasim?" 

Pe aceasta panza nesfarsita a aventurii stelare pline de riscuri, Nolan ne spune ca, de fapt, ceea ce da valoare filmului este povestea umana din centrul acestuia. "Simt sa magnitudinea si grandoarea spatiului sunt foarte interesante ca fundal pentru explorarea relatiilor interumane care sunt asa de puternice si de importante pentru noi, precum si legatura cu locul nostru in Univers".

 

In "Interstellar: Calatorind prin Univers", Matthew McConaughey joaca rolul principal, acela al lui Cooper, un fost pilot de incercare si inginer, inscriindu-se in traditia baietilor alimentati de adrenalina care au impins mereu mai departe limitele lor pentru a trasa drumul nostru catre stele. Pentru Christopher Nolan, exista un singur actor care sa poata sa redea fara probleme aceasta figura arhetipala. "El intruchipeaza tot ceea ce cautam pentru personajul Cooper – spiritul de aventura, o atitudine de tip cowboy si, cel mai important, caldura cuiva care tine la familia sa", spune regizorul. "El are toate aceste calitati pe care le are si personajul si, pe deasupra, are si mult umor si profesionalism. A fost o experienta minunata sa lucrez cu el in realizarea acestui film".

Interstellar a fost numit de presa internationala de specialitate poate cel mai ambitios film facut vreodata de la "2001: Odiseea spatiala" a lui Stanley Kubrick.

Mai multe informatii si fotografii despre Interstellar cititi pe ProCinema.ro!

"Interstellar: Calatorind prin Univers", o productie Syncopy/Lynda Obst Productions, este prezentat de Warner Bros Pictures si Paramount Pictures, alaturi de Legendary Pictures. Filmul este distribuit in Romania de Freeman Entertainment si va putea fi urmarit in urmatoarele cinematografe:

-► Cinema City (IMAX, Cotroceni, Arad, Arad Galeria, Bacau, Baia Mare, Braila, Cluj, Cluj Polus, Iasi, Constanta, Pitesti, Sun Plaza, Timisoara, Targu-Mures, Ploiesti, AFI Ploiesti), Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema&More Baneasa, Cityplex (Constanta, Brasov si Tulcea), Cinema Arta (Targu-Mures), Cinema Colors 3D (Craiova), Cinema Patria (Craiova), Cinema Colors (Alba Iulia), Cinema Eugen Ionescu (Slatina), Cinema "Sergiu Nicolaescu" (Targu-Jiu), Cortina (Oradea), Cinema Glendale (Bucuresti), Cinema Twins (Ploiesti), Cine Grand (Botosani), Cinema Capitol (Onesti), Patria (Bucuresti), Grand Mall (Satu Mare), Cinema Ostroveni (Ostroveni), Cinema Dacia (Buzau), Palace (Oradea), Line Cinema (Ramnicu-Valcea), Cinema Luceafarul (Vulcan) si Cinema Arta (Sibiu). 

Anne Hathaway crede in existenta extraterestrilor

Actrita Anne Hathaway crede in existenta extraterestrilor si a declarat intr-un interviu recent ca "este foarte putin probabil sa nu existe nimic acolo, in spatiu", dezvaluind de asemenea ca a acceptat sa joace in filmul SF "Interstellar" intrucat adora astronomia, relateaza contactmusic.com.

Vedeta hollywoodiana este de parere ca in Univers exista si alte forme de viata, dar nu stie deocamdata cum arata acestea.

Actrita, in varsta de 31 de ani, joaca in filmul SF "Interstellar" rolul unui astronaut si a marturisit ca isi dorea in adolescenta sa exploreze Sistemul Solar, iar apoi, pe masura ce a crescut, a devenit tot mai pasionata de evolutia stelelor. "Chiar voiam sa ajung in spatiu cand eram mica, dar nu ma descurcam prea bine la matematica si la stiintele exacte atunci cand eram la scoala, asadar nu puteam nici macar sa visez la posibilitatea de a face intr-adevar o astfel de calatorie. Apoi, cand am devenit ceva mai mare, am inceput sa vizionez multe documentare despre natura, care m-au facut sa vad apoi documentare despre stiinta, despre fizica si despre Univers. Astronomia este o mica pasiune de-a mea de ceva vreme", a spus actrita. 

Actrita americana Anne Hathaway a fost apreciata de critici si de public pentru rolul din "Rachel se marita/ Rachel Getting Married", de Jonathan Demme, pentru care a fost nominalizata, in 2009, la Oscar. Actrita a jucat, de asemenea, in "Diavolul se imbraca de la Prada" si in "Brokeback Mountain". Actrita a putut fi vazuta pe marile ecrane in 2010 in filmul "Dragoste si alte dependente/ Love and Other Drugs", in care joaca alaturi de Jake Gyllenhaal, dar si in animatia "Alice in tara Minunilor/ Alice in Wonderland", de Tim Burton, in care a jucat rolul Reginei Alba.

In 2011, actrita a asigurat vocea personajului Jewel din animatia de mare succes "Rio" si a jucat rolul Fantine din filmul "Les Miserables", regizat de Tom Hooper, pentru care a primit un trofeu Oscar in 2013 pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
Citește și...
"Dallas Buyers Club", filmul pentru care Matthew McConaughey a slabit 23 de kilograme, a ajuns in Europa

Filmul care i-a adus lui Matthew McConaughey un Glob de Aur si o nominalizare la Oscar a ajuns si in Europa. Inspirata din fapte reale, pelicula urmareste povestea unui barbat diagnosticat cu HIV in 1986, care refuza sa-si astepte moartea.

Incurcat in propriul scenariu! Cum a gandit Christopher Nolan
Incurcat in propriul scenariu! Cum a gandit Christopher Nolan "Inception"

Multi dintre cei care au mers la cinematograf pentru a vedea pelicula lui Christopher Nolan, "Inception", au plecat la finalul filmului cu ideea ca pentru a-l intelege pe deplin mai trebuie vazut o data sau chiar de doua ori.

Recomandări
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit

Rusia și-a întărit apărarea bazei navale a Flotei Mării Negre și "și-a retras în mare parte navele și submarinele din Sevastopol, spre est, la Novorossiysk", a anunțat Ministerul britanic al Apărării.

Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”
Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat, sâmbătă, pe Facebook, o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: „#Ştim Toţi!”, ca răspuns la mesajul de pe tricoul lui Cristian Popescu Piedone.