Protest cu ceapa si sunca, in fata teatrului din Brasov. Ce i-a scos in strada pe actori

10-10-2016 07:39

"Picnic pe campul de lupta" - este numele reprezentatiei date duminica de 13 actori ai Teatrului Sica Alexandrescu din Brasov, chiar pe treptele institutiei!

Revoltati de maniera in care a fost organizat concursul pentru manager al teatrului, au decis sa nu mai urce pe scena si au iesit in strada.

I-au invitat pe trecatori la picnic si le-au explicat de ce au suspendat reprezentatiile. Protestatarii sustin ca ultimul concurs ar fi incalcat legea si cer sa fie reluat.

Actrita: "A fost flagrant ce s-a intamplat, nu i s-au pus intrebari candidatului, doar l-au laudat si noi am reactionat la chestia asta si am refuzat sa mai jucam. Speram sa se rezolve cat mai repede pentru ca am vrea sa fim pe scena, nu in strada..."

13 dintre cei 21 de actori ai Teatrului Sica Alexandrescu din Brasov nu mai joaca de 10 zile, in semn de protest. Sunt nemultumiti ca la concursul organizat pentru postul de manager, candidatul cu cel mai mare punctaj nu a mai dat si proba interviului, spun ei.

Actrita: "Am fost acolo in sala si am vazut cum un domn care a mai candidat o data si a luat 5 la acea proba, de data aceasta nu i s-a pus nicio intrebare si a luat nota 9,21 la interviu. 9,61 nota totala."

Oana Huiu, actrita: "Nu scrie nicaieri in lege unde nu se spune ca proba interviului nu trebuie sa aiba loc. Din contra, exista grila de notare pentru interviu, este criteriu de departajare, daca ar fi fost doi candidati cu aceeasi nota proba interviului i-ar fi departajat."

Actorii au pus masa in strada si i-au invitat pe oameni... la picnic se le explice, pe indelete, ce ii supara.

Barbat: "Modul in care au ales sa protesteze mi se pare extrem de inspirat si de adecvat elitei din care ei fac parte."

Iulia Popescu, actrita: "Daca vor sa ne ia singurele lucruri care ne-au mai ramas: mandria, demnitatea, verticalitatea, atunci este modul nostru de a le spune oamenilor sa vina sa stea alaturi de noi la un picnic romanesc si sa le povestim prin ce trecem."

Cei 13 actori sunt hotarati sa nu revina pe scena cata vreme primaria nu va organiza un nou concurs care, solicita ei, sa respecte toate probele.


VIDEO PROTVPLUS.RO