Prezentare Dior/Galiano, pe muzica de Carla Bruni-Sarkozy

Ultima actualizare: 03-11-2012 23:44

La Paris, saptamana modei a impresionat inca de la inceput cu noua colectie haute-couture a Casei Dior semnata de maestrul John Galliano.Finetea si opulenta au fost trasaturile acestei parade. Nici Armani nu a ramas mai prejos imbracand manechinele in tinute de inspiratie asiatica. 700 de persoane s-au adunat intr-un cort special, instalat in gradinile Muzeului Rodin, pentru prezentarea colectiei Dior, cea mai asteptata in ziua inaugurala a saptamanii modei pariziene.

Designerul John Galliano a convocat maestrii flamanzi - Vermeer si van Dyck - ale caror picturi i-au inspirat decorurile. Pentru muzica a ales cantecul "L'amoureuse" al Carlei Bruni, prima doamna a Frantei, clienta fidela a casei Dior.

Galiano a reinventat vestimentatia duceselor din vremuri de demult. Manechinele au defilat in rochii voluminoase de bal, cu umeri bufanti sau fuste largi combinate cu taioare ori corsete care scot in evidenta talia. Colierele au evocat un tablou minunat a lui Vermeer, "Fata cu cercel de perla".

Mai multe personalitati din show-biz si lumea filmului au aplaudat fastuoasa defilare.

La finalul prezentarii, "copilul excentric al modei", cum l-au numit criticii pe Galiano, si-a facut intrarea in scena purtand o tinuta in ton cu celelalte creatii ale sale.

Armani a sfidat criza mondiala cu un stil extravagant si a vrut, probabil, cu colectia sa de inspiratie chineza, sa "curteze" piata asiatica a modei.


Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO