Ovidiu Anton reactioneaza in urma vestii ca Romania risca sa nu participe la Eurovision 2016


Ultimul update: Miercuri 20 Aprilie 2016 00:38
Data publicarii: Duminica 17 Aprilie 2016 14:38
Categorie: Stiri Mondene
ovidiu anton

Referindu-se la riscul ca Romania sa nu participe anul acesta la Eurovision, Ovidiu Anton, reprezentantul tarii noastre, a spus ca un artist nu ar trebui pus intr-o astfel de situatie si spera ca TVR va primi ajutor financiar de la stat.

"Eu maine plec la Londra, pentru promovarea piesei. Posibillitatea ca Romania sa nu poata participa la Eurovision e normal sa ma ingrijoreze", a spus Ovidiu Anton, care a declarat ca promovarea muzicii peste hotare face parte din atributiile televiziunii publice.

"Un artist nu trebuie pus in situatia asta. In ciuda dificultatilor financiare, Televiziunea Romana trebuie sa promoveze muzica, una dintre valorile nationale. Sustin demersul prin care TVR a solicitat sprijin din partea statului si cred ca il va primi", a mai spus reprezentantul Romaniei.

Ovidiu Anton spune ca, impreuna cu echipa Eurovision Romania, continua lucrul la productia show-ului pe care ar trebui sa-l sustina la Stockholm, pe 12 mai, si promovarea piesei pe plan european. "Am fost la Amsterdam, Tel Aviv, acum vom merge la Londra, apoi la Bruxelles. Am gasit si cativa sponsori si cred ca ne vom ridica la asteptarile tuturor", a mai precizat Ovidiu Anton.

Ovidiu Anton a castigat finala selectiei nationale Eurovision Romania 2016, care a avut loc pe 6 martie, la Baia Mare, cu piesa "Moment of Silence". Concursul muzical Eurovision 2016 se va desfasura la Stockholm, Suedia, pe 10, 12 si 14 mai.

Televiziunea Romana a anuntat sambata ca a primit o notificare verbala din partea reprezentantilor European Broadcasting Union, cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume, potrivit careia, din cauza datoriilor acumulate in ultimii opt ani la EBU de catre TVR, ce depasesc 10 milioane de euro, Romania risca sa nu fie acceptata pe scena Eurovision.

Televiziunea Romana solicita institutiilor statului contactate de EBU - Parlament, Guvern, Ministerul Finantelor - sa sprijine demersul de plata si de garantare astfel incat Romania sa poata fi parte si in acest an din concursul Eurovision.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO