Lisa Simone, fiica Ninei Simone, vine la Bucharest Jazz Festival 2016. Cinci zile de concerte live la Bucuresti

Ultima actualizare: 29-08-2016 07:30
Lisa Simone

Bucharest Jazz Festival invita bucurestenii la o incursiune in lumea jazzului, intre 19 si 25 septembrie, atat in Piata George Enescu, cat si la sediul ARCUB - Hanul Gabroveni.

Intre 21 si 25 septembrie, Piata George Enescu devine hotspot-ul vietii culturale din Bucuresti, cu cinci zile de concerte live pe scena Bucharest Jazz Festival, festivalul care in aceasta toamna ii aduce in premiera in Romania pe Lisa Simone, fiica Ninei Simone, cu al sau nou album "My World", si pe unul dintre cei mai straluciti pianisti contemporani, Kenny Werner, alaturi de trioul sau.

Fanii jazzului il vor revedea pe renumitul percutionist Mino Cinelu, care, de data aceasta, formeaza pentru prima data un duo cu un mare nume al jazzului etnic european, Theodosii Spassov.

Iubitorii jazzului fusion se vor bucura sa il asculte din nou pe Trilok Gurtu, care isi lanseaza la Bucuresti noul sau album, Spellbound.

De miercuri pana duminica, in fiecare seara de la ora 20, artisti de jazz din America, Romania, Germania, Finlanda, Bulgaria si India urca pe scena celei de-a cincea editii Bucharest Jazz Festival 2016, organizat de Primaria Municipiulu Bucuresti prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti.

Un element important al festivalului il constituie jazzul romanesc, reprezentat de muzicienii romani, atat din diaspora, cat si din tara. Dan Ionescu, mentorul atator generatii de muzicieni din Romania, va fi prezent alaturi de cvartetul sau din Canada.

Printre numele artistilor romani care vor urca pe scena festivalului se numara Second Meeting din care fac parte rafinatul muzician Decebal Badila, Petrica Andrei si Catalin Milea. Nu vor lipsi vocile generatiei tinere din Romania, Nóra Tasi, alaturi de cunoscutul si apreciatul pianist Péter Sárosi, Elena Mandru alaturi de Jyväskylä Big Band, dar si noua versiune a trupei Bega Blues Band, condusa de Johnny Bota.

Pe langa scena din Piata George Enescu cu cele cinci zile de concerte live, ARCUB – Hanul Gabroveni devine cea de-a doua locatie Bucharest Jazz Festival.

Intre 19-25 septembrie, evenimentele conexe BJF 2016 asteapta publicul de jazz la sediul ARCUB din strada Lipscani 84-90, pentru intalniri, ateliere, expozitie de fotografie si vizionari de film.

Aflat sub semnul fuzionarii artistice, in programul concertistic Bucharest Jazz Festival 2016 figureaza artisti romani care colaboreaza cu jazzisti din toata lumea, nume din noua scena autohtona de jazz care aduc tribut legendelor genului si proiecte muzicale aplaudate la scena deschisa ale unora dintre cele mai puternice personalitati ale jazzului de secol XXI.

Organizat de PMB, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, Bucharest Jazz Festival sustine candidatura orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii #Bucuresti2021.

Accesul la toate reprezentatiile din cadrul festivalului este gratuit.

Programul complet al festivalului este disponibil online pe:
www.bucharestjazzfestival.ro si Facebook.

@CristianMatei

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO