Primele declaratii ale Laurei Cosoi, dupa ce a castigat un trofeu al celei mai mari competitii din lume de carti de bucate
Dupa ce a participat la Masterchef si a prins gustul gatitului, Laura Cosoi a intrat in liga scriitorilor din lumea gastronomiei.
Cartea sa de retete, "Ramai la masa", lansata anul trecut, a castigat unul dintre trofeele celei mai mari competitii din lume, dedicata cartilor de bucate. Retetele sale au impresionat juriul, iar frumoasa romanca a fost desemnata castigatoare la sectiunea dedicata celebritatilor.
"Ramai la masa", cartea cu care a reusit Laura Cosoi sa impresioneze juriul din China, e un jurnal culinar, dupa cum marturiseste actrita.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Au fost o suta de tari participante si, la fiecare sectiune, au ajuns in finala cate 7 concurenti. In ceea ce o priveste pe Laura, ea a castigat trofeul Best Tv Chef Book- Europe, luand astfel fata celorlalti sase concurenti finalisti din Italia, Franta, Polonia, Grecia, Rusia si Spania.
"Este o onoare pentru mine sa fiu aici si este o onoare pentru mine sa reprezint Romania. Chiar daca nu se vede pe mine, mananc si gatesc. Dedic aceasta carte viitorului meu sot", a afirmat Laura, la primirea premiului.
"In aceasta sectiune au participat oameni care sunt persoane publice, care au scos o carte, care au o pasiune pentru arta culinara dar si persoane care sunt foarte cunoscute ca fiind chefi si care au o emisiune culinara sau sunt patroni de restaurant", a precizat Laura.
Infiintate in urma cu 20 de ani, premiile Gourmand reprezinta cel mai mare eveniment pentru cartile de gastronomie din lume. Fondatorul premiilor este Edouard Cointreau, mostenitorul imperiului Cointreau din Franta, renumit in lume pentru lichiorul si coniacul cu acelasi nume.
Datorita acestui premiu, cartea "Ramai la masa" va participa la targul de carte care va avea loc in luna octombrie in Frankfurt si va avea sansa sa fie tradusa in engleza si distribuita in intreaga lume.
"Asta a simtit juriul, ca am pus foarte multa pasiune si cred ca conteaza foarte mult, cum este structurata cartea si ce contine, valoarea ei. Am mers pe un mix de retete destul de interesant. Nu am inventat retete, nici nu le-am copiat, le-am adaptat in functie de gustul meu", a mai spus ea.
Laura nu a fost singura romanca prezenta la competitia din China. Si cartea Ligiei Pop "retete vegane fara foc" a concurat la categoria preparatelor vegane, iar in urma cu cativa ani "carte regala de bucate" a Principesei Margareta a ajuns in finala acestui concurs.