La numai 6 ani, o fetita din Romania va merge in Grecia sa se lupte pentru "Little Miss World". Ce spune mama Anastasiei
O pustoaica de numai 6 ani, din Bucuresti, va merge in Grecia la Salonic, pentru a ne reprezenta tara la una dintre cele mai importante competitii de frumusete pentru copii din lume: Little Miss World.
Sara Buzdun este singura romanca selectata pentru editia de anul acesta si va urca pe scena pe 24 septembrie, alaturi de copii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani, din 46 de tari. Talentata si cu un zambet cuceritor, Sara Anastasia viseaza sa cucereasca titlul de cea mai frumoasa pustoaica din lume.
Sara Anastasia Buzdun: "O sa prezint moda."
Reporter: "Iti pregatesti o rochita speciala pentru aceasta competitie?"
Sara: "Da, chiar 11."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Catalian Buzdun, mama Sarei: "Sunt 7 zile de competiti in care face lucruri diferite: conferinte de presa, intr-o alta zi un foto shooting in aer liber, in alta zi un fotoshooting in studio."
Sara cocheteaza cu lumea modei de cand avea trei ani. A pozat pentru diverse campanii, iar in timpul liber face balet, dans modern si canto. A participat la numeroase competitii si are casa plina de diplome, medalii si cupe.
Catalina Buzdun, mama Sarei: "Nu face decat ceea ce-si doreste. Nu este epuizata, e un copil cu multa energie. Cand am simtit ca e prea mult, am decis sa o scoatem de la dansuri sportive. In rest, are un program de copil normal, se uita la tv, se joaca."
Exista insa si parinti care nu tin cont de ce isi doresc copiii si-i obliga sa faca diverse activitati, in loc sa-i lase sa se joace cu cei de varsta lor.
Cristina Fulop, psiholog: "Una e sa-mi invat copilul sa se miste si sa faca activitati fizice si alta e sa-l oblig, deseori aceste lucruri fiind motivate de faptul ca parintele si-a dorit el sa faca acel lucru si nu i-a iesit, nu i s-a permis. Sau motivatii financiare, mai rau. Vreau ca copilul meu sa fie un fotbalist celebru pentru ca se castiga bani buni."
Specialistii atrag atentia cat de mult pot afecta aceste dorinte ale parintilor dezvoltarea unui copil.
Gelu Duminica, sociolog: "Cele mai dure efecte le gasim in adolescenta. Daca copiii nu si-au trait copilaria si in momentul in care isi impun punctul de vedere o fac intr-un mod distructiv pentru ei insisi. Acolo gasim copii problema, copii care-si cauta si gasesc propriile lor universuri: dependenta de joc, drog."
Ca sa nu se ajunga aici, specialistii ii sfatuiesc pe parinti sa comunice cu copiii, sa nu-i oblige sa faca ce nu vor si sa observe orice schimbare de comportament.