Iubirea este oarba! O demonstreaza studiile stiintifice
Se spune ca iubirea e oarba si specialistii au descoperit ca nu e doar o zicala fara fundament stiintific. Noi cercetari au demonstrat ca atunci cand ne indragostim folosim doar putine parti ale creierului.
Printre putinele parti ale creierului pe care le folosim se numara si cea care suprima functiile noastre critice. Asa se face ca persoana iubita, macar la inceput, ni se pare intruchiparea perfectiunii.
Vrei sa fii "Valentinul" meu sau, dupa caz, "Valentina"? Tricouri cu asemenea inscriptii, tot felul de inimioare, dulciuri si flori sunt pregatite peste tot, pentru ca se apropie Ziua Indragostitilor.
Sigur, indragostitii nu prea isi pun problema sa descifreze exact ceea ce simt, insa noile cercetari in tehnologia medicala au contribuit la descalcirea catorva mistere ale dragostei, care pare sa fie mai putin mistica si mai mult mecanica.
Asa numita rezonanta magnetica functionala a devenit o unealta cruciala pentru cercetarea creierului. Cu ajutorul ei se masoara schimbarile ce au loc in diferite portiuni ale creierului. Cele care implica gandirea, vorbirea, miscarea, simturile si iubirea.
Nu inseamna acum ca totul se reduce la creier si la reactii chimice. Sunt lucruri legate de sentimente, ce nu pot fi inca explicate...