Iacarii acrobati, din inaltul cerului, direct in paginile unei carti. Artistii aerului au facut din nou spectacol


Ultimul update: Miercuri 10 Mai 2017 07:22
Data publicarii: Duminica 07 Mai 2017 08:36
Categorie: Stiri Mondene

Singura echipa independenta de piloti acrobati din Romania a facut, sambata, spectacol la aerodromului din Băneşti, Prahova. "Iacarii acrobati" au sarbatorit astfel lansarea cartii ai carei protagonisti sunt chiar ei.

Iacarii si-au capatat numele chiar de la avioanele pe care le piloteaza: YAK 52, produse la Bacau

Dan Conderman, pilot: "Suta la suta cea mai placuta senzatie. Cum te desprinzi de pamant, atata timp cat esti liber, poti sa faci orice acrobatie. Te simti ca o pasare. Daca esti antrenat, acrobatia - unul din cele mai frumoase lucruri - este terapie."

Ion Postolache, pilot: "De sus, aproape toate lucrurile sunt frumoase. Important e sa fii calm, sa iti pastrezi calmul si cei care se uita la tine sa fie multumiti."

Spectatoare: "A fost foarte frumos si mi-a placut cel mai mult cand au fost exploziile si fumul. Nu te-ai speriat? Putin la inceput."

Spectator: "Foarte frumos, adevarata arta. E foarte multa munca, indemanare, curaj, in primul rand iti trebuie o doza de nebunie."

Pentru ca a ramas impresionata de spectacolul pilotilor acrobati, Maria s-a hotarat sa scrie o carte.

Maria Cristina Tilica, autoare: "Sunt niste oameni care iubesc zborul, disciplina zborului. Nici un pilot nu iti va spune ca ii este teama pentru ca ei inca practic decand au inceput scoala de aviatie au in minte curajul, demnitatea si onoarea."
Dan Stefanescu, pilot: "Sper ca este o carte care sa arate tuturor ca daca iti doresti sa zbori poti sa te apuci sa iti invingi barierele si sa fii in aer."


Fuzelajul avioanelor pilotate de Iacarii acrobati poarta insemnele Fortelor Aeriene Regale Romane, din perioada 1941-1944, in forma Crucii Regelui Mihai.

VIDEO PROTVPLUS.RO