Harvey Weinstein a angajat „un consilier penitenciar” pentru a se pregăti de închisoare

Ultima actualizare: 26-02-2020 22:17
harvey weinstein
AFP

Producătorul de film Harvey Weinstein a angajat „un consilier penitenciar” înainte de a fi declarat vinovat luni de infracţiuni sexuale, dintre care una pentru viol de gradul trei, pentru a-l ajuta să se pregătească de o posibilă încarcerare.

Potrivit ziarului local New York Post, Weinstein, care se prevede să primească o pedeapsă minimă de 5 ani de închisoare, a angajat un profesionist pentru a afla cum poate primi asistenţă medicală adecvată în închisoare, a informat purtătorul său de cuvânt Juda Engerlmayer, potrivit căruia clientul său este diabetic şi are probleme de spate.

Juda Engelmayer a anunţat că fostul mogul din lumea filmului a fost transportat la Spitalul Bellevue, care deţine o secţie în care sunt oferite îngrijiri medicale deţinuţilor. În cazul în care nu ar fi existat aceste probleme medicale, fostul producător ar fi fost transferat direct la închisoarea Rikers Island din New York.

Weinstein a rămas internat marţi, ca „măsură de precauţie”, după ce a acuzat dureri în piept, a precizat Engelmayer.

Arthur Aidala, avocatul lui Weinstein care l-a vizitat marţi la spitalul Bellevue din Manhattan, a precizat că nu se ştie când clientul său se va întoarce la închisoarea Rikers Island unde va sta până la pronunţarea sentinţei, prevăzută pentru 11 martie, dar că este dispus să continue lupta şi să facă apel.

În aşteptarea pronunţării sentinţei, Weinstein riscă maximum 29 de ani de închisoare după verdictul completului de judecată în acest proces istoric desfăşurat la New York şi care a fost posibil datorită valului de denunţuri declanşate de mişcarea feministă MeToo, ale cărei reprezentante au aplaudat luni curajul „supravieţuitoarelor”.

Deşi a fost găsit vinovat de aceste infracţiuni, Weinstein a evitat pedeapsa maximă pe care o implicau acuzaţiile de agresiune sexuală şi comportament de prădător sexual legate de violul prezumtiv asupra actriţei Annabella Sciorra în 1993, şi 25 de ani de închisoare pentru viol de gradul întâi împotriva actriţei Jessica Mann - în total trei delicte grave, pentru care a fost disculpat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO