"Miami Bici" bate recordurile. Cea mai populară comedie din ultimii ani în primul weekend de la lansare

25-02-2020 20:03


Un film românesc a bătut recordul și a ajuns cea mai populară comedie din ultimii 26 de ani în primul weekend de la lansare.

Este vorba de "Miami Bici" care îi are în prin plan pe Piciu și Bilă, intrepretati de Matei Dima și Codin Maticiuc.

Pelicula regizată de Jesus del Cerro, care a avut premiera în cinematografele din toată țara pe 21 februarie, a fost vizionată deja de peste 153.000 de spectatori.

"Miami Bici" urmărește călătoria peste ocean, plină de peripeții, a lui Piciu și Bilă. Ei pleacă în mijlocul iernii, cu gândul că se vor îmbogăți rapid. Însă, odată ajunși în Statele Unite, intră într-o situație complicată din cauza lui Mișu, un român stabilit în Florida, care deține afaceri suspecte.

Rolurile principale sunt interpretate de Matei Dima, zis și Bromania, actor și regizor român și de Codin Maticiuc, care și-a pus amprenta și pe scenariul și producția filmului.

Codin Maticiuc: „Acum doi ani de zile am pus pixul jos și eram în Miami. Am investit de la energie, lacrimi, sânge, sudoare, bani foarte mulți pentru un film independent. E copilul meu, vă dați seama. L-am gândit de la început. A fost de la un fir de idee în capul meu."

Matei Dima: „Oamenii s-au regăsit, nu neapărat în noi, dar știu oameni ca noi. Au mai văzut oameni ca noi, poate în cartier, poate la muncă și de aia au simțit că e mult mai real acest film. Persoaneje sunt foarte reale. Sunt niște simboluri, sunt niște metafore ale românului care se zbate să facă ceva în viață. Pleacă de acasă, își lasă iubita, ca să facă bani, trimite acasă."

Filmul, regizat de Jesus de Cerro, s-a bucurat de un succes răsunător în primul weekend de la lansare.

Jesus del Cerro, regizor: „Important e că în sala de cinema toată lumea râde și râde și râde și într-o comedie important e ca oamenii să radă. A fost un film diferit pentru că s-a lucrat mult în Miami și puțin aici. Miami e nou tot pentru noi."

Comedia a fost vizionată de peste 153.000 de spectatori, fiind cel mai mare succes film românesc din ultimii 26 de ani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO