Gala Oscar, fără gazdă pentru prima dată în trei decenii

06-02-2019 10:28


Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie fără gazdă, pentru prima dată în 30 de ani, a confirmat marţi Academia Americană de Film, informează AFP, conform News.ro.

Această decizie a fost luată după retragerea, la începutul lui decembrie, a actorului şi comediantului Kevin Hart ca urmare a unei polemici privind mesaje mai vechi republicate pe Twitter şi catalogate drept homofobe.

"Producătorii au decis în mod înţelept să nu existe un prezentator şi să revină la formula cu celebrităţi care vor prezenta trofeele", a explicat jurnaliştilor Karey Burke, preşedintele producţiilor ABC, canalul de televiziune care va difuza ceremonia.

Academia Americană de Film, care organizează gala Oscar, a confirmat pentru AFP absenţa animatorului pentru cea de-a 91-a ediţie, fără alte precizări.

Pentru prima dată din 1989 nu va exista o gazdă care să ţină un discurs, să facă glume şi să asigure tranziţia între decernările statuetelor. Acest rol va reveni vedetelor care se vor succeda pe scenă pentru a prezenta fiecare dintre cele 24 de categorii.

Pentru Karey Burke, această alegere va permite în special de a reda "ritmul" unui spectacol în scădere de audienţă şi de a-l menţine la o durată acceptabilă, de trei ore.

Anul trecut, ceremonia a fost prea lungă, ajungând la aproape patru ore, şi a fost urmărită de doar 26,5 milioane de telespectatori, un scor „catastrofal”, conform profesioniştilor din industrie.

Unii dintre ei au estimat, de altfel, că absenţa unui prezentator unic este o de bun augur şi va permite acestei ceremonii să se reînnoiască.

La începutul lui decembrie, la două zile după ce a fost anunţat că va fi gazdă a ceremoniei, Kevin Hart a renunţat după ce au apărut pe Twitter vechi mesaje în care actorul lua în derâdere homosexualii.

Într-un videoclip publicat pe reţelele de socializare, actorul american în vârstă de 39 de ani a explicat că "a răspuns de mai multe ori cu privire la această problemă" şi că preferă să renunţe la acest rol. El a adăugat că "regretă cuvintele nedelicate" într-un mesaj adresat comunităţii LGBT.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO