Filmul Nașul 3, relansat după 30 de ani cu un final modificat

Ultima actualizare: 18-11-2020 19:23
Nasul 3
Profimedia

Cea de-a treia parte din trilogia „Nașul”, lansată în cinematografe în 1990, a fost refăcută de Francis Ford Coppola și echipa lui. Filmul, care va avea premiera în decembrie într-o rețea restrânsă de cinematografe, a suferit modificări importante.

Tocmai când credea că s-a retras, l-au adus înapoi. Michael Corleone, interpretat de Al Pacino, revine pe marile ecrane, dar și pe platformele de streaming, într-o nouă versiune a părții a treia din Nașul (The Godfather). Casa de producție Paramount a anunțat lansarea primului trailer pentru Nașul 3, o peliculă care a suferit numeroase schimbări față de versiunea din 1990.

Nașul, Coda: Moartea lui Michael Corleone este o recunoaștere a mea și a lui Mario (Mario Puzo, creatorul romanelor Nașul – n. red.) vizavi de titlul preferat și față de intențiile inițiale pentru ceea ce a devenit Nașul: Partea a III-a. Pentru această versiune a finalului, am creat un nou început și un nou sfârșit, am rearanjat unele scene și cadre. Filmului i s-a dat o nouă viață”, a dezvăluit regizorul Francis Ford Coppola.

Cineastul a mărturisit că echipa a apelat la tehnologie pentru a restaura anumite scene și sunetul. Filmul a primit o imagine de secol XXI și un sunet pe măsură. „Pentru mine, este o concluzie mai potrivită pentru Nașul și Nașul: Partea a II-a”, a mai spus Coppola.

În versiunea din 1990, Michael Corleone a ajuns la 60 de ani și caută un înlocuitor pentru capul familiei Corleone. El încearcă să legalizeze toate afacerile familiei, însă este bântuit de fantomele trecutului. Celelalte familii vor răzbunare și încearcă să-l asasineze când iese de la operă. Însă, în schimbul de focuri este răpusă fiica lui, Mary. Don Corleone moare mulți ani mai târziu, de bătrânețe, în curtea vilei lui Don Tommasino, însă noul film al lui Coppola i-a pregătit lui Michael Corleone alt sfârșit.

Nașul, Coda: Moartea lui Michael Corleone va fi lansat în SUA la 4 decembrie 2020, în câteva cinematografe, iar la 8 decembrie noul film va ajunge în online și pe blu-ray.

Nașul: Partea a III-a a fost lansat inițial la 20 decembrie 1990 și a avut încasări de 136,8 milioane de dolari. Bugetul, de 54 de milioane de dolari, a fost suficient pentru a acoperi salariile unor staruri precum Al Pacino, Diane Keaton, Andy Garcia, Bridget Fonda și Talia Shire.

Deși a fost nominalizat la 7 categorii ale Premiilor Oscar din 1991, filmul nu a câștigat nicio statuetă. S-a remarcat, însă, la Zmeura de Aur, unde fiica lui Francis Coppola, Sofia, distribuită și ea în film, a fost declarată „cea mai neinspirată actriță în rol secundar” și „cea mai neinspirată actriță debutantă”.

Vezi și VIDEO: FERMA. În Plus, episodul 31: Despre săptămâna faptelor bune cu arhitectul Visuri la cheie, Laura Boghiu

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO