Filmul "Argo", marele invingator la gala premiilor decernate de Sindicatul actorilor americani

Ben Affleck (centru)

Filmul "Argo", de Ben Affleck, a reusit o a doua victorie importanta in decurs de doua zile, obtinand, duminica, cel mai important trofeu la cea de-a 19-a gala a premiilor decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG).

Trofeul pentru cea mai buna distributie acordat de Sindicatul actorilor americani este echivalentul premiului Oscar pentru cel mai bun film acordat de Academia americana.

Cu doar o zi inainte, sambata, "Argo" a fost desemnat cel mai bun film al anului si la gala premiilor decernate de Sindicatul producatorilor americani (Producers Guild of America/ PGA), invingand alte trei pelicule care au impresionat in acest sezon, "Lincoln", "Les Misérables" si "Silver Linings Playbook", alaturi de care a fost nominalizat la premiul Oscar la categoria cel mai bun film al anului, informeaza Reuters.

"Argo" a creat surpriza la gala de decernare a premiilor Globul de Aur, la jumatatea lunii ianuarie, cand s-a impus la doua categorii majore - "cel mai bun film" si "cel mai bun regizor" (Ben Affleck). Filmul a primit apoi sapte nominalizari la premiile Oscar, ce vor fi acordate pe 24 februarie.

"Argo" prezinta extraordinara, dar reala poveste a misiunii de salvare a diplomatilor americani in timpul Revolutiei iraniene din 1979, refugiati in ambasada Canadei din Teheran. Pentru aceasta misiune, un agent CIA i-a deghizat pe acei diplomati si i-a plimbat prin Teheran, pretinzand ca sunt tehnicieni dintr-o echipa de filmare aflati in cautarea unor locuri de turnare pentru un lungmetraj SF.

Citește și
J.J. Abrams
The Wrap: Regizorul viitorului film din seria "Star Wars" va fi J.J. Abrams
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

La gala care a avut loc duminica seara, la Los Angeles, Daniel Day-Lewis s-a impus la categoria "cel mai bun actor", cu rolul din "Lincoln", iar Jennifer Lawrence a fost desemnata cea mai buna actrita, gratie prestatiei sale din comedia cu accente dramatice "Silver Linings Playbook".

Tommy Lee Jones, in varsta de 66 de ani, a obtinut trofeul SAG pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar, gratie interpretarii politicianului radical Thaddeus Stevens din filmul "Lincoln".

Anne Hathaway, in varsta de 30 de ani, a castigat primul ei premiu SAG, cu rolul Fantine din musicalul "Les Misérables".

La gala de duminica seara au fost acordate si trofee in domeniul productiilor de televiziune. Astfel, productia britanica "Downton Abbey" s-a impus la categoria "cel mai bun serial dramatic", iar "Modern Family" s-a impus, pentru cel de-al treilea an consecutiv, la categoria "cel mai bun serial de comedie".

Bryan Cranston a fost desemnat cel mai bun actor dintr-un serial dramatic, pentru rolul din "Breaking Bad", iar Claire Danes s-a impus la categoria similara feminina gratie rolului pe care l-a interpretat in serialul "Homeland".

In domeniul serialelor de comedie, actorii premiati au fost Alec Baldwin - care a primit acest premiu pentru a opta oara pentru rolul din "30 Rock" - si colega lui din distributia aceluiasi serial, actrita Tina Fey.

Kevin Costner a fost desemnat cel mai bun actor dintr-un film sau miniserie TV pentru rolul din "Hatfields & McCoys" - serie care a fost filmata in Romania -, iar Julianne Moore s-a impus la categoria feminina similara cu rolul din "Game Change".

Actorul Dick Van Dyke a primit un premiu SAG pentru intreaga cariera.

SAG Awards este una dintre cele mai urmarite gale din sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood, care culmineaza cu ceremonia Oscar, in luna februarie, intrucat actorii alcatuiesc una dintre cele mai mari categorii din randul membrilor cu drept de vot din cadrul Academiei de film americane. Din acest motiv, actorii nominalizati vor primi multe voturi de la membrii Academiei de film americane, organizatia care inmaneaza premiile Oscar.

Sindicatul actorilor americani este format din aproximativ 120.000 de artisti de film si televiziune. Premiile SAG pot oferi o idee despre actorii favoriti in cursa pentru premiile Oscar - cu o rata de succes de 50%.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Filmul
Filmul "Amour", de Michael Haneke, a fost nominalizat la zece premii César

Filmul "Amour", de Michael Haneke, recompensat cu premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes 2012, a fost nominalizat la zece trofee César, echivalentul francez al premiilor Oscar.

The Wrap: Regizorul viitorului film din seria
The Wrap: Regizorul viitorului film din seria "Star Wars" va fi J.J. Abrams

J.J. Abrams va regiza urmatorul film din seria "Star Wars", aflat sub umbrela companiei Disney.

Cele mai bune filme din 2012, doar la Cinemateca Union, in perioada 24-31 ianuarie 2013
Cele mai bune filme din 2012, doar la Cinemateca Union, in perioada 24-31 ianuarie 2013

In perioada 24-31 ianuarie, Sala Union (Paul Calinescu) a Cinematecii Romane (Str. Ion Campineanu nr. 21) gazduieste a XIII-a editie a evenimentului Best Film Fest.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.