Django, un film biografic despre un faimos chitarist de origine roma, a deschis Berlinala. Aparitiile de pe covorul rosu

berlin

 Django, un film biografic despre un faimos chitarist de origine roma, fortat sa fuga de nazisti in timpul razboiului, a deschis Festivalul de film de la Berlin. Si deja se anunta un candidat serios pentru prestigiosul trofeu, Ursul de aur.

 Editia cu numarul 67 a Berlinalei atrage, ca de fiecare data, staruri din toata lumea. Anul acesta, si-au anuntat prezenta actori precum Richard Gere, Hugh Jackman sau Penelope Cruz.

Supermodelul german Toni Garrn a facut senzatie pe covorul rosu, intr-o rochie tesuta parca din fir de aur, care i-a scos in evidenta silueta zvelta. Blonda de 24 de ani si-a unduit ispititor buclele cand se lasa rasfatata de obiectivele aparatelor foto.

Printre oaspetii de rang inalt la aceasta editie a festivalului de film de la Berlin se numara si Maggie Gyllenhaal - membra a juriului prezidat de cineastul olandez Paul Verhoeven. Actrita a purtat o rochie roz, vintage, cu broderii negre.

Citește și
Frumoasa si Bestia
Povestea "Frumoasa si Bestia", readusa din nou la viata de studiourile Disney. Cand va avea loc premiera la noi
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Privirile s-au intors si dupa actrita franceza Clotilde Courau, intr-o rochie lunga, neagra, cu un decolteu interminabil.


FOTO: Emilia Schuele

Gazda galei de deschidere, prezentatoarea TV Anke Engelke a glumit pe seama restrictiilor de calatorie, impuse de presedintele american Donald Trump.

"Sunteti aici pentru festival sau e cineva care va impiedica sa va intoarceti acasa?"

De asemenea, amfitrioana a ironizat comentariile lui Trump despre Meryl Streep, presedinta juriului de la editia trecuta a Berlinalei, pe care liderul american a numit-o o actrita "supraestimata"

"N-am mai luat-o pe Meryl Streep... Anul trecut nu stiam ca nu e cine stie ce de capul ei... De aceea avem un nou presedinte al juriului. E mai bun ca Meryl Streep... E feminist!"

Spectatorii prezenti la gala au avut privilegiul sa asiste la premiera mondiala a filmului "Django", despre viata unui muzician de jazz, de origine roma, din Paris, fortat sa fuga de nazisti in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Protagonist este actorul francez Reda Kateb.

Reda Kateb: "Cred ca are o semnificatie anume faptul ca Berlinala a les sa prezinte filmul nostru in deschidere. Asa ca sunt incantat, dar si un pic speriat, bineinteles."

Si Romania este bine reprezentata la aceasta editie a Berlinalei. Pelicula lui Calin Peter Netzer, "Ana, mon amour" va fi proiectata pe 17 februarie in competitia oficiala. Netzer a mai castigat premiul cel mare cu filmul "Pozitia Copilului". La Festival va participa si actorul roman Tudor Istodor, la categoria "Shooting Stars", pentru rolul sau din "Fixeur".

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
"The Comedian", filmul la care De Niro a lucrat aproape 10 ani, a fost lansat. Ce actori mari mai fac parte din distributie

Robert De Niro isi vede implinit un vis drag. Filmul sau, "The Comedian", la care lucreaza de aproape un deceniu, a ajuns pe marile ecrane.

Povestea
Povestea "Frumoasa si Bestia", readusa din nou la viata de studiourile Disney. Cand va avea loc premiera la noi

Disney readuce pe marile ecrane indragita poveste "Frumoasa si Bestia". In rolul lui Belle apare tanara actrita Emma Watson, iar Dan Stevens ii da viata bestiei.

Festivalul de film de la Berlin.
Festivalul de film de la Berlin. "Ana, mon amour" a lui Calin Peter Netzer, selectata alaturi de filme din 77 de tari

Se fac ultimele pregatiri pentru primul mare festival de film european al anului. Editia cu numarul 67 a Berlinalei face apologia diversitatii in arta si film.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.